Un comisar de politie a fost filmat in timp ce batea un barbat pus la pamant. Reactia superiorilor (Video)

Vineri, 24 Aprilie 2020, ora 09:31
9261 citiri
Un comisar de politie a fost filmat in timp ce batea un barbat pus la pamant. Reactia superiorilor (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Seful de post din Bolintin Vale, judetul Giurgiu, a fost filmat in timp ce lovea un barbat pus la pamant de politistii care au intervenit la un scandal.

In imagini, seful de post apare imbracat in civil.

IPJ Giurgiu a oferit explicatii, punctand ca barbatii implicati in conflict au fost amendati, iar in cazul sefului de post a fost deschis dosar penal pentru purtare abuziva.

"La data de 17 aprilie a.c., am fost sesizati cu privire la faptul ca pe o strada din orasul Bolintin Vale, din judetul Giurgiu, are loc un conflict intre doua familii.

Politistii s-au deplasat la fata locului, ocazie cu care au aplanat conflictul, insa acesta a continuat si in ziua de sambata, in timp ce persoanele in cauza se aflau pe strada, la un gratar si consumand bauturi alcoolice.

Persoanele in cauza au fost sanctionate contraventional conform prevederilor ordonantelor militare cu amenda in cuantum de 13.000 de lei.

Cu privire la modul de interventie a politistilor, a fost deschis un dosar penal pentru purtare abuziva, fiind sesizata unitatea de parchet competenta", a transmis IPJ Giurgiu.

Adevarul anunta ca deja seful Politiei Bolintin Vale, comisar Costel Marian Serban, a fost schimbat din functia pe care o ocupa de la 1 iulie 2019.

Cazul a fost comentat la Digi24 de sociologul Gelu Duminica.

"Un om nu poate sa faca asta. Se vede si pe imagini: oamenii erau intinsi, in pozitie culcat, cu mainile la spate, incatusati. Erau vreo cinci. Sa te urci efectiv peste ei cu bocancii si sa le dai picioare in ficati pentru ca ei sunt intinsi la pamant, cu catusele pe maini, cu mainile la spate - asta nu e lege!

Eu nu stiu unde scrie in legea Romaniei ca trebuie sa se intample asa ceva. Bun, au gresit, le-ai dat amenda, habar n-am, aplica legea! Pentru ca legea este si pentru infractor, si pentru autoritate", a spus acesta.

Sociologul s-a declarat surprins de atitudinea celor care lauda comportamentul politistului.

"Stiti ce ma surprinde? Ca sunt atat de multi aplaudaci in momentul de fata care spun: Bine le-a facut, ba! Niste tigani nenorociti care trebuiau calcati in picioare. De ce? A incalcat legea, aplica legea!

Nimeni n-o sa le tina parte vreodata. Insa in momentul in care tu abuzezi de legea ta si-i calci in picioare pentru o chestie pe care nimeni nu o intelege, nu putem sa zicem: 'Da, ma, ce bine a fost, ma!' Pentru ca maine, s-ar putea sa se intample cu tine, ma, aplaudacule!", a punctat el.

Se cere demiterea lui Marcel Vela

In contextul violentelor din ultima vreme, organizatiile neguvernamentale Romani CRISS - Centrul Romilor pentru Interventie Sociala si Studii si UCTRR - Uniunea Civica a Tinerilor Romi din Romania cer demiterea lui Marcel Vela - ministrul Afacerilor Interne si Traian Berbeceanu - seful sau de cabinet, pentru "comportamentul iresponsabil, managementul profund defectuos si instigarea politiei romane la savarsirea de acte de violenta impotriva propriilor cetateni".

Organizatiile sustin ca Vela a gestionat in mod defectuos situatia curenta de criza de la un capat la altul, iar Berbeceanu "a prezentat in mod clar abordarea ministerului, afirmand in mod public faptul ca 'la violenta trebuie raspuns cu violenta'. O asemenea abordare este inadmisibila intr-un stat de drept si incalca in mod flagrant principiile drepturilor omului".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#politist filmat batut barbat, #sef post batut barbat , #politie