Un iesean abia iesit din inchisoare a jefuit o banca inarmat cu un cutit. Politistii au tras cu arma ca sa il retina

Miercuri, 20 Noiembrie 2019, ora 19:22
4994 citiri
Un iesean abia iesit din inchisoare a jefuit o banca inarmat cu un cutit. Politistii au tras cu arma ca sa il retina
Foto: Arhiva Pixabay

Un tanar de 27 de ani a furat, miercuri, aproximativ 2.000 de lei, dupa ce a amenintat cu cutitul angajata unei unitati bancare din comuna Schitu Duca, judetul Iasi. El a fost gasit de politisti dupa 20 de minute, iar pentru prinderea lui oamenii legii au tras mai multe focuri de arma.

"Din cercetarile efectuate pana in prezent, s-a constatat faptul ca astazi, 20 noiembrie a.c., in jurul orei 13.50, acesta ar fi intrat intr-o unitate bancara din comuna Schitu Duca, avand asupra sa un cutit, iar prin amenintari si exercitarea de acte de violenta asupra unei angajate, ar fi sustras aproximativ 2.000 de lei", se arata intr-un comunicat al Politiei Iasi.

Potrivit sursei citate, politistii deplasati la fata locului l-au identificat pe tanar pe raza comunei. Cand a fost somat, acesta a incercat sa fuga, iar politistii au tras mai multe focuri de arma in plan vertical.

Tanarul a fost prins si a fost dus al audieri, fiind cercetat pentru talharie calificata. Prejudiciul a fost recuperat integral.

Cercetarile continua in acest caz, iar barbatul va fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi pentru luarea unor masuri preventive.

Potrivit primarului comunei Schitu Duca, tanarul este din satul Poieni si abia a iesit din inchisoare.

"A fost condamnat 5 ani, a facut 4, nu are o luna de zile de cand a iesit din inchisoare. Dar in perioada asta a taiat un om cu cutitul, un om din satul Poieni. Azi la magazin a agresat pe altcineva. Omul a venit azi si-a zis la primarie ca il taie si il omoara. Dupa ce a luat banii de la cooperativa de credit din satul Poiana, se deplasa spre satul Dumitresti. Un angajat de-al meu, ca eu am pus oameni sa il urmareasca, pentru ca aveam informatii ca e fugit intr-o padure, s-a dus si l-a identificat si i-am zis sa sune politia sa vina sa il poata imobiliza. S-a ajuns cu pistolul la el, ca individul e periculos. S-a tras cu pistolul dupa el, din ce stiu eu", a declarat Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca.

Surse din ancheta au precizat ca barbatul a fost eliberat pe 17 octombrie, in baza recursului compensatoriu, dupa ce a fost condamnat pentru furt calificat, pentru ca a spart un magazin.

"Astazi a ajuns la cooperativa de credit din satul Poiana, tot cu un cutit asupra lui, a amenintat casiera. A taiat-o un pic la mana, a amenintat-o si ea i-o dat banii - 2000 de lei. I-a zis 'daca faci ce iti spun eu, nu te tai, nu te omor, nu nimic'. Ea e femeie, s-a panicat. Si ea a gresit, ca eu stiu punctul de lucru, ele trebuie sa stea inchise in casierie. Ea a lasat usa deschisa, el a intrat inauntru", a mai spus Mihai Mihalache.

Citeste si Unul dintre politistii valceni batuti de un clan de rromi va fi operat la Bucuresti. Ce masuri promite Ministerul de Interne.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#recidivist jaf banca Iasi, #cutit jaf banca Iasi cutit , #politie
Comentarii
Poza programer2
programer2
rank 1
Barna & Pislaru ...au tocat cu acte in regula ...20.000.000 euro
Poza programer2
programer2
rank 1