Un jurnalist sustine ca a fost snopit in bataie de politisti (Video)

Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 10:02
6461 citiri
Un jurnalist sustine ca a fost snopit in bataie de politisti (Video)
Foto: Casa Jurnalistului

Jurnalistul Stefan Mako de la Casa Jurnalistului sustine ca a fost batut luni seara de doi politisti din Centrul Vechi al Capitalei, dupa ce i-a filmat in timp ce loveau o alta persoana.

Mako scrie, intr-un material publicat pe Casa Jurnalistului, ca a surprins doi politisti din Centrul Vechi agresand un barbat care fusese recalcitrant cu ei.

Jurnalistul sustine ca a inceput sa inregistreze cu telefonul cele intamplate, cand un alt treilea politist, "mai batran", i-a cerut sa inceteze si l-a lovit peste telefon, insa a continuat sa filmeze si i-a urmat pe oamenii legii pana in fata unei sectii din Centrul Vechi.

"In fata sectiei Centrului Istoric l-am vazut pe politistul batran vorbind cu doi politisti locali, care au venit apoi langa mine si mi-au cerut buletinul. N-am apucat sa-l intind, cand a aparut politistul in civil si mi-a smuls telefonul, iar ceilalti m-au luat pe sus de langa bicicleta, mi-au dat doua capace si m-au aruncat in sectie. Aici se opreste inregistrarea video pe care am recuperat-o", se mai arata in relatarea lui Mako.

Jurnalistul da de inteles ca si-a pierdut cunostinta de la loviturile incasate: "Ma trezesc in sectia de politie, imi tiuie o ureche, cred ca am luat un pumn, pac si din cealalta parte, ma ia de geaca si ma tranteste de perete, apoi ma loveste in coaste cu pumnul. Politistii urla la mine de parca as fi omorat pe cineva. Imi scot cu greu legitimatia de jurnalist, brunetul o ia si o arunca de perete: 'Esti jurnalist, ma? Ma p... pe tine!".

Ba, mai mult, Mako acuza ca politistii l-au agresat si cand au vazut ca este din Covasna: "'Esti din Covasna?! Pai ce faci, bai, tu vii de la tara sa comentezi? (...), apoi imi trage o palma peste obrazul stang si o flegma in ochi".

Jurnalistul publica si un certificat medico-legal, care ar demonstra ca a suferit un traumatic toracic inchis.

ActiveWatch reactioneaza

Organizatia ActiveWatch a reactionat, miercuri, dupa ce pe Casa Jurnalistului a fost publicata inregistrarea lui Mako.

"ActiveWatch solicita Ministerului Afacerilor Interne si Inspectoratului General de Politie sa demareze o ancheta in regim de celeritate privind violentele savarsite de trei angajati ai Politiei din Centrul Vechi din Capitala (Sectia 10/ Politia Centrului Istoric) si 'sa aplice toate masurile prevazute de lege pentru sanctionarea celor responsabili de agresarea jurnalistului Stefan Mako, de la Casa Jurnalistului'", se arata intr-un comunicat al organizatiei.

UPDATE 16.10

Politia Capitalei a transmis presei urmatoarele:

"In referire la incidentul din seara de 10 noiembrie 2014, din zona Centrului Vechi al Capitalei, va informam ca Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti s-a sesizat din oficiu, pe baza imaginilor publicate, iar in acest moment, sub supravegherea unui procuror, se fac verificari si cercetari in vederea stabilirii situatiei de fapt si de drept, urmand a se propune masuri legale".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#jurnalist batut Centrul Vechi agresat, #jurnalist Stefan Mako agresat politisti, #jurnalist lovit sectie politie , #politie