UPDATE. Un nou scandal cu un medic fals in Romania. O femeie se dadea psiholog si evalua pacientii Spitalului Judetean Targoviste

Miercuri, 13 Ianuarie 2021, ora 11:40
8120 citiri
UPDATE. Un nou scandal cu un medic fals in Romania. O femeie se dadea psiholog si evalua pacientii Spitalului Judetean Targoviste

Politistii au facut miercuri, 13 ianuarie, doua perchezitii domiciliare in Targoviste, la o persoana banuita de inselaciune si exercitarea fara drept a unei profesii sau activitati.

UPDATE Este vorba despre o femeie de 46 de ani care in perioada 1999-2019 a lucrat la Spitalul Judetean Targoviste. In 2019 si-a dat demisia.

Conform anchetatorilor, falsa doctorita a urmat timp de doi ani cursurile Universitatii Hyperion, insa nu a promovat examenele si a fost exmatriculata. Diploma de licenta falsificata atesta ca a terminat cursurile Facultatii de Psihologie si Sociologie Bucuresti din cadrul Universitatii Hyperion. Avea si un atestat falsificat de libera practica, insa nu figureaza la Colegiul Medicilor ca psiholog.

Stirea initiala

"La data de 13 ianuarie 2021, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din Politia Romana, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de urmarire penala si criminalistica, efectueaza doua perchezitii domiciliare in Targoviste, judetul Dambovita, la o persoana banuita de inselaciune si exercitarea fara drept a unei profesii sau activitati.

Aceasta este banuita de inducerea si mentinerea in eroare a unei unitati spitalicesti, prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licenta falsificate, ce atesta faptul ca ar fi fost absolventa a unei institutii superioare de invatamant, act in baza caruia si-ar fi exercitat profesia de psiholog, in perioada 1999-2019.

Totodata, in baza unui atestat de libera practica falsificat, persoana banuita ar fi fost desemnata, prin decizii ale conducerii spitalului, sa faca parte si din comisiile de expertiza medico-legala psihiatrica constituite la nivelul unitatii angajatoare", a transmis Politia Romana.

Pacientii spitalului, evaluati de medicul fals

Conform anchetatorilor, aceasta ar fi evaluat cognitiv si neuropsihic pacientii unitatii spitalicesti, personalitatea si mecanismele de adaptare ale acestora, gradul de discernamant, ar fi acordat asistenta de specialitate si ar fi completat 1.381 de fise de observatie/evaluare, doar in perioada ianuarie 2016 - decembrie 2018.

Prin exercitarea in mod ilegal a profesiei de psiholog (atat ca angajat al spitalului, cat si prin participarea in cadrul comisiilor de specialitate), s-ar fi produs un prejudiciu institutiei angajatoare de 367.990 de lei, reprezentand contravaloarea veniturilor salariale incasate, partial, pentru perioada 2011-2019. Prejudiciul va fi calculat in functie de intregul material probator ce se va administra in cauza.

Persoana cercetata va fi condusa la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru desfasurarea activitatilor de urmarire penala.

UPDATE Un nou scandal cu medici falsi. Cine este Dr. Lana din Republica Moldova care marea buze in Romania, ilegal. Pretul unei operatii pornea de la 200 de euro

Citeste si:
Parapsiholog celebru în vârstă de 82 de ani, condamnat cu executare. Cum a șantajat o femeie pe care a fotografiat-o dezbrăcată pentru a-i descoperi ”aura”
Parapsiholog celebru în vârstă de 82 de ani, condamnat cu executare. Cum a șantajat o femeie pe care a fotografiat-o dezbrăcată pentru a-i descoperi ”aura”
Un psiholog în vârstă de 82 de ani, care se recomanda și ca parapsiholog, a fost condamnat definitiv la 4 ani, 3 luni și 20 de zile de închisoare cu executare pentru șantaj în formă...
Momentul de sinceritate al lui Bobonete: ”Merg la psiholog de ceva vreme”. Fobia cumplită care-l ține treaz noaptea
Momentul de sinceritate al lui Bobonete: ”Merg la psiholog de ceva vreme”. Fobia cumplită care-l ține treaz noaptea
Actorul Mihai Bobonete, cunoscut pentru ”Las Fierbinți”, a recunoscut că are mai multe frici, drept urmare merge la psiholog pentru a le depăși. „Mi-e frică de singurătate și nu pot...