Vânătoare barbară în Vaslui: mistreți hăituiți și călcați cu jeepul pe câmp

Luni, 25 Octombrie 2021, ora 11:05
3895 citiri
Vânătoare barbară în Vaslui: mistreți hăituiți și călcați cu jeepul pe câmp
Mistreții, două femele și un mascul, aveau valoarea judiciară de 20.000 de lei FOTO Vremea Nouă

Polițiştii de frontieră din Vaslui au început cercetările asupra unui bărbat din Brăila, care a declarat că a urmărit porcii mistreți cu scopul de a alunga animalele pentru a nu distruge culturile agricole din zonă.

Animalele braconate, în valoare de peste 20 000 d elei au fost predate la Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Vaslui.

Polițiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni – I.T.P.F. Iași care efectuau pe 23 octombrie supravegherea frontierei de stat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, au observat în jurul orei 22.00, în apropierea localității de frontieră Bumbăta, la aproximativ 500 de metri de râul Prut, pe o tarla arată și discuită, un autovehicul care se deplasa haotic, efectuând cercuri și întoarceri cu farurile aprinse.

După o observare atentă, polițiștii au constatat că autovehiculul în cauză urmărea o turmă de aproximativ 20 mistreți, trei dintre animalele sălbatice fiind căzute la pământ. În cel mai scurt timp, o patrulă a poliției de frontieră s-a deplasat la fața locului și a procedat la interceptarea autovehiculului. La controlul efectuat s-a stabilit că autovehiculul este marca Toyota Land Cruiser și este condus de un brăilean în vârstă de 35 de ani.

“În momentul în care colegii noștri au solicitat prezentarea autorizației de vânătoare, permisul de membru vânător, permisului de port armă şi talonul, brăileanul a declarat că nu este posesor de armă sau membru vânător și nu posedă autorizație de vânătoare. Cu ocazia verificării mijlocului de transport nu au fost identificate arme, muniții, animale sălbatice sau părți din acestea transportate. În schimb, s-a constatat că autovehiculul prezenta urme de culoare roșie, posibil sânge, și era avariat. Cu privire la cele constatate, brăileanul a declarat că a urmărit porcii mistreți cu scopul de a alunga animalele pentru a nu distruge culturile agricole din zonă, fără intenția de a le omorî. Acesta a mai declarat că știe că a lovit accidental trei dintre animalele sălbatice, dar că nu a anunțat autoritățile competente deoarece a crezut că animalelor nu le-au fost provocate leziuni ce pot aduce moartea. Animalele sălbatice din specia mistreț braconate, două femele și un mascul, cu valoarea prejudiciului de recuperat de 20.000 de lei, au fost predate la Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Vaslui, la dispoziția organului de poliție judiciară. Autovehiculul marca Toyota Land Cruiser, în valoare de 75.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării și definitivării cercetărilor” se precizează în comunicatul poliției citat de Vremea Nouă.

Citește și:
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
Liderul PSD George Simion a declarat, marţi, în emisiunea Proiect de Ţară România de la Prima News TV, despre o candidatură la prezidenţiale, că mai demult excludea dar acum nu exclude în...