Vasile Blaga il contrazice pe Basescu: Nu am fost informat despre situatia de la Neamt

Luni, 22 Noiembrie 2010, ora 09:15
3713 citiri
Vasile Blaga il contrazice pe Basescu: Nu am fost informat despre situatia de la Neamt

Fostul ministru de Interne Vasile Blaga sustine ca pe vremea cand detinea potofoliul MAI a aflat despre tentativa de mituire a chestorul Dan Fatuloiu chiar de la acesta, insa nu l-a interesat aceasta probleme pentru ca nu tinea de minister.

"Domnul Fatuloiu mi-a spus ca are o astfel de intentie (de a-l denunta pe omul de afaceri Catalin Chelu pentru tentativa de mita - n.red.). Mai departe nu am continuat discutia, pentru ca nu este o problema din curtea Ministerului de Interne, ci este una gestionata de catre DNA, acolo unde dl. Fatuloiu s-a si adresat. Personal, cred ca procurorii si dl. Fatuloiu puteau gasi alte locatii pentru a rezolva problema respectiva, nu neaparat un birou din minister sau o parcare a MAI", a afirmat Blaga, intr-u interviu pentru Gandul.

In acelasi timp, Vasile Balga sustine ca nu vede nicio legatura intre scandalul de la Neamt si cel al mitei data chestorului.

Chelu si ceilalti suspecti de miturirea lui Fatuloiu, arestati preventiv

"La Neamt, s-a trecut cu vederea, pe de o parte, rapiditatea cu care Politia a rezolvat cazul si a fost prins criminalul respectiv. Pe de alta parte, pozitii pe care le-a exprimat inspectorul-sef de acolo (Aurelian Soric - n.red.) il fac practic incompatibil cu statutul de politist, nu doar cu functia de inspector-sef. Sa afirmi ca nu vezi niciun rau in faptul ca cineva face camata e o chestie absolut curioasa", adauga Blaga.

Totodata, el a negat ca ar fi primit informatii de la structuri informative despre relatiile lui Soric cu clanurile mafiote locale.

Fiul lui Fatuloiu, martor in dosarul mitei oferite secretarului de stat

Declaratia fostului ministru Vasile Blaga vine in contextul in care presedintele Traian Basescu afirmase, la TVR, ca toate structurile importante ale Guvernului au fost avertizate de unul dintre serviciile de informatii despre situatia de la Neamt.

Cu toate acestea, Vasile Blaga sustine ca aceste infomari nu au ajuns la el si ca "nici in 2009, nici in 2010 nu a primit niciun fel de informatii despre faradelegi pe care le-ar fi facut inspectorul-sef de la Neamt".

Chelu l-a amenintat pe Fatuloiu: Imi vei da banii inapoi, ca sa iti pastrezi functia

"Au fost anumite reclamatii, cum sunt...., ele au fost verificate de Corpul de Control al IPJ Neamt si al ministerului, dar ele nu s-au confirmat. Din nou, nu au decat actualele verificari sa scoata la iveala ce trebuie sa scoata", a adaugat fostul ministru de Interne.

Potrivit acestuia, la nivelul conducerii MAI nu este niciun razboi, ci este vorba despre "orgolii" ale unor capi ai ministerului.

"Nu este un razboi la nivelul MAI, pentru ca MAI are nu mai putin de 4.000 de oameni. Aici discutam de o disputa care exista intre un secretar de stat si un sef de arme. Totdeauna pot sa existe orgolii si ele exista, dar imi pare rau ca sunt atat de acute si ca o astfel de institutie isi spala rufele in public. Cred ca dl. ministru Igas va lua masurile care se impun", a adaugat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vasile Blaga a ieșit la atac: ”Minte excepțional!” Fostul om de încredere al lui Traian Băsescu nu mai prinde post la Bruxelles
Vasile Blaga a ieșit la atac: ”Minte excepțional!” Fostul om de încredere al lui Traian Băsescu nu mai prinde post la Bruxelles
Vasile Blaga, politicianul PDL care a trecut în PNL și, după ce l-a susținut pe Traian Băsescu, și-a exprimat sprijinul pentru Klaus Iohannis în vederea propulsării fostului primar la...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#Vasile Blaga, #chestor Dan Fatuloiu, #mituire Vasile Blaga , #politie