VIDEO. Operatiunea Los Blancos. 20 de traficanti de cocaina, arestati in Europa. Unul dintre ei a fost prins in Romania

Vineri, 18 Septembrie 2020, ora 12:09
3073 citiri
VIDEO. Operatiunea Los Blancos. 20 de traficanti de cocaina, arestati in Europa. Unul dintre ei a fost prins in Romania
Politistii de la Europol i-au prins pe traficantii de cocaina FOTO: Captura video Europol

Politia si DIICOT au facut pe 15 septembrie 2020 doua perchezitii domiciliare in judetul Iasi. In urma acestora un barbat a fost retinut apoi arestat preventiv. Acesta este banuit ca ar face parte dintr-o retea interantionala de traficanti de cocaina.

Activitatile au fost organizate in baza unui Ordin European de Ancheta initiat de catre autoritatile judiciare italiene si au fost desfasurate in cadrul operatiunii internationale Los Blancos.

Aceasta actiune s-a desfasurat pe teritoriul mai multor state europene, respectiv Romania, Italia, Olanda, Germania, Grecia, Ungaria, Spania, Albania, Franta si Emiratele Unite si a vizat o retea de traficanti de cocaina care actiona la nivel international.

"Reteaua respectiva de criminalitate organizata ar fi fost formata din traficanti de droguri ecuadorieni, columbieni, albanezi, precum si din alte state europene, care ar fi fost implicati in distributia de cantitati foarte mari de cocaina prin celule ce ar fi fost situate in diferite tari europene.

Pe teritoriul Romaniei, operatiunea Los Blancos a vizat pe unul din membrii acestei retele de criminalitate organizata, respectiv un barbat si a constat in efectuarea a 2 perchezitii domiciliare, la data de 15 septembrie 2020, la adresele persoanei vizate, precum si in punerea in executare a unui mandat european de arestare pe numele acesteia emis de autoritatile judiciare italiene", transmite IGPR.

20 de arestari in Europa

Potrivit Eurojust Europa, ancheta condusa de investigatorii din Italia dureaza de cinci ani, si a culminat saptamana aceasta cu 20 de arestari preventive in toata Europa, in urma unei operatiuni internationale fara precedent care a implicat autoritati judiciare din 10 tari europene.

Toate aceste actiuni a dus la eliminarea completa a grupului infractional "KOMPANIA BELLO" una dintre cele mai active retele de trafic de cocaina din Europa.

"In urma acestei actiuni comune, 20 de persoane au fost arestate in Italia (5), Olanda (2), Germania (2), Grecia (2), Romania (1), Ungaria (1), Spania (1), Albania (5) si Dubai (1). Suspectii au fost pusi in arest preventiv pentru trafic international de substante narcotice, detinere si distribuire ilegala de droguri si agresiuni, inclusiv crima. Aceste arestari vin dupa ce alti 84 de membri ai acestui grup infractional au fost arestati la inceputul anchetei din Italia, Ecuador, Olanda, Regatul Unit, Elvetia si Germania, scrie Eurojust.

In timpul acestei actiuni au fost confiscate aproape 4 tone de cocaina si peste 5,5 milioane Euro.

Captura de cocaina estimata la peste un miliard de dolari

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#operatiunea Los Blancos, #gtraficanti de cocaina, #gruparea KOMPANIA BELLO , #politie