Pompierii români, trimiși să oprească iadul din Grecia. Este o premieră pentru ţara noastră

Joi, 05 August 2021, ora 15:52
4042 citiri
Pompierii români, trimiși să oprească iadul din Grecia. Este o premieră pentru ţara noastră
Pompierii români merg să îi ajută pe greci să stingă incendiile FOTO: IGSU

Premierul Florin Cîţu a anunţat că din partea României vor fi trimise echipe de pompieri care vor ajuta la stingerea incendiilor din Grecia, acest lucru fiind o premieră pentru țara noastră.

„Mai sunt câteva lucruri pe care vreau să le spun. Autoritățile din Grecia au cerut ajutor pentru stingerea incendiilor, atât pentru aer cât şi terestru. A fost acceptat din partea României ajutor pe terestru. Înţeleg de la domnul Arafat că este o premieră acest lucru. Pentru prima oară trimitem acolo pompieri pentru a ajuta”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Câți pompieri pleacă în Grecia

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis joi că în urma activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgență, pentru autoritățile elene.

Cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență, un modul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure va fi dislocat în Grecia pentru a putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii. Astfel, acest modul va fi format din 112 pompieri salvatori cu 23 de autospeciale (6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 4 containere Multirisc, 1 generator, 2 tabere mobile, 1 autocar de intervenție, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă).

Precizăm faptul că ajutorul oferit statului afectat de aceste nefericite evenimente se va acorda în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul elen prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

#incendii Grecia, #pompieri romani detasati, #Florin Citu , #pompieri