10.000 de plicuri nelivrate au fost gasite in Posta din Sebes si la angajati acasa

Vineri, 28 Iunie 2019, ora 13:46
13856 citiri
10.000 de plicuri nelivrate au fost gasite in Posta din Sebes si la angajati acasa

Peste 10.000 de plicuri care nu au ajuns la destinatari, intre care si citatii de la instante, au fost gasite in subsolul Oficiului Postal din Sebes si acasa la fosti si actuali angajati, in urma perchezitiilor efectuate de politisti.

Politistii din Alba au retinut opt persoane banuite ca nu si-au indeplinit obligatiile de serviciu si nu ar fi livrat corespondenta destinatarilor.

La perchezitiile facute de oamenii legii au fost gasite in subsolul Oficiului Postal Sebes, judetul Alba, aproape 7.000 de plicuri care nu au fost inmanate destinatarilor, depozitate in saci de plastic, iar peste 3.000 de plicuri au fost gasite acasa la fosti si actuali angajati.

"Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Alba au luat masura retinerii fata de opt persoane din municipiul Sebes si localitatile rurale din apropierea acestuia, care sunt cercetate sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu si fals intelectual.

Cu ocazia celor 23 de perchezitii care au avut loc ieri (joi - n.red.), la domiciliile acestora au fost gasite 3.380 de plicuri expediate de instante de judecata, institutii publice si furnizori de servicii, iar la sediul societatii comerciale specializata in furnizarea de servicii postale au fost gasite 6.904 pliciri neexpediate destinatarilor in termen", a declarat Luminita Prodan, purtator de cuvant al IPJ Alba.

Cele opt persoane retinute vor fi prezentate, vineri, procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia, pentru dispunerea masurilor legale.

Politistii din Alba au facut perchezitii la oficii postale din judet si la locuintele a 21 de angajati si fosti angajati, suspectati ca, timp de un si jumatate, nu au livrat destinatarilor corespondenta trimisa de instantele de judecata si au semnat in fals dovezile de livrare.

Din cercetari a rezultat faptul ca, in perioada ianuarie 2018 - iunie 2019, acestia nu ar fi inmanat destinatarilor corespondenta expediata de catre instantele de judecata din municipiul Alba Iulia si ar fi semnat, in fals, in numele destinatarilor, dovezi si borderouri de livrare, primele fiind expediate ulterior instantelor de judecata.

Posta Romana a anuntat, joi, in legatura cu perchezitiile la cateva oficii postale din judetul Alba, ca fiecare angajat este direct raspunzator pentru modul in care isi desfasoara activitatea, iar daca suspiciunile se vor adeveri, se vor lua masuri drastice.

Citeste si:
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Prin modestia și discursurile sale, președintele Republicii Moldova Maia Sandu se bucură de o popularitate uriașă atât la Chișinău, cât și în România, acolo unde tot mai mulți se...
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Sorin Oprescu a fost primarul Bucureștiului începând din 2008 până în 2015, an în care a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție după ce a primit o mită de 25.000 de euro,...