Posta explica de ce nu a distribuit pliantele USR-PLUS: Un angajat a interpretat cum a vrut legea

Joi, 11 Aprilie 2019, ora 23:52
11046 citiri
Posta explica de ce nu a distribuit pliantele USR-PLUS: Un angajat a interpretat cum a vrut legea
Foto: Arhiva Facebook/USR

Posta Romana a reactionat, joi, dupa ce Alianta 2020 USR-PLUS a anuntat ca va da in judecata doua filiale din Giurgiu si Tulcea dupa ce au refuzat sa le distribuie pliantele electorale.

Astfel, institutia da vina pe un angajat care a refuzat pentru ca nu cunoastea legile actualizate.

"Dintr-o eroare, salariatul desemnat cu incheierea contractelor pe produsul Postmesager s-a bazat, in raspunsurile sale, pe ultimul ghid electoral al Autoritatii Electorale Permanente (AEP), ale carui prevederi erau valabile pentru perioada de campanie electorala a anului 2016. Potrivit acestui ghid, care este publicat la fiecare 4 ani de catre AEP, cu 30 de zile inaintea alegerilor, se intelege a fi material electoral orice material tiparit al unor aliante, formatiuni, partide politice sau candidati independenti care indeamna electoratul la vot intr-o anume campanie electorala.

Salariatul nostru a interpretat ca, 'avand in vedere ca inca nu a inceput LEGAL campania electorala, nu putem primi materiale electorale in afara campaniei (pe pliant avand inscrisurile 'Voteaza USR pe 26 Mai!') . Asadar, daca se scoate acel indemn de pe flyer, acesta se poate accepta la distribuire pana la inceperea legala a campaniei'. Astfel, acesta a considerat ca sintagma 'Voteaza USR pe 26 Mai!', prezenta pe materialul ce urma a fi distribuit, implica Posta Romana in procesul de campanie electorala inainte de inceperea acesteia", explica Posta Romana, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Institutia spune ca a demarat o cercetare interna pentru a stabili "care au fost cauzele care au dus la interpretarea eronata a legii".

"In cazul in care rezultatele vor conduce la concluzia ca vinovat este angajatul in speta, acesta va suporta consecintele pe ramura profesionala prevazute de legislatia in vigoare si de Contractul Colectiv de Munca", se mai arata in comunicat.

Situatia a intervenit dupa ce, in prima zi a lunii aprilie, intreaga presa a prezentat faptul ca postasii duc pliante PSD pensionarilor din toata tara. Posta Romana a explicat atunci, pentru Ziare.com, ca a fost semnat un contract cu PSD in acest scop, pentru suma de 925.000 de lei, virati deja companiei.

Citeste mai multe despre explicatiile Postei in legatura cu pliantele PSD

De altfel, si in comunicatul de joi institutia aminteste de contractele cu PSD, dar si cu alte formatiuni politice.

"Mentionam ca, ulterior acuzatiilor de partizanat politic aduse companiei, prin incheierea unui contract comercial cu PSD, Posta Romana a incheiat contracte si cu alte organizatii de pe intreg spectrul politic, demonstrandu-si, astfel, impartialitatea in relatia cu orice organizatie politica.

Situatia creata este regretabila in contextul mediatic nefavorabil care exercita o presiune asupra lucratorilor postali, indiferent de linia ierahica in care activeaza. Aceasta a condus la abordarea unei atitudini precaute a salariatilor, care sunt in relatie directa cu reprezentantii tuturor partidelor politice. Asta nu scuza, insa, refuzul transmis de catre salariatul companiei repezentantilor USR.

Repetam, asa cum am mai spus-o, ca Posta Romana respinge orice acuzatie de partizanat politic. Este o societate comerciala, care livreaza servicii de peste 150 de ani, indiferent de partidele si coalitiile care s-au aflat la conducerea tarii", conchide comunicatul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#Posta Romana explica refuz pliante USR, #POsta Romana contract PSD pliante electorale , #posta
Comentarii
Poza ORCA
ORCA
rank 5
Salariatul cu pricina e var cu Dragnea.
Poza bum
bum
rank 5
jos Romania ! huuuuuoooooooooo Romania ! bravo psd !