Regele Mihai face Sarbatorile la Savarsin (Video)

Sambata, 20 Decembrie 2008, ora 17:54
3985 citiri
Regele Mihai face Sarbatorile la Savarsin (Video)

Regele Mihai I si Regina Ana ai Romaniei isi vor petrece Sarbatorile de Iarna la Castelul din localitatea aradeana Savarsin, unde vor primi grupuri de colindatori din Arad, dar si din alte judete, transmite corespodnentul NewsIn.

Familia regala va merge, duminica, la cumparaturi la un hypermarket din municipiul Arad, urmand ca luni sa ofere daruri de Craciun familiilor nevoiase din comuna Savarsin. Regele Mihai, alaturi de Regina Ana, Principesa Margareta si Principele Radu vor primi marti la Castelul de la Savarsin grupuri de colindatori din orasul Orastie, judetul Alba, si din comuna aradeana Apateu. Familia Regala va fi colindata miercuri de dubasii din Savarsin, despre care fostul suveran a spus ca sunt printre preferatii lui.

In ziua de 25 decembrie, Familia Regala va participa la slujba de Craciun oficiata de IPS Mitropolitul Nicolae Corneanu, la Catedrala Mitropolitana din Timisoara. Vineri, 26 decembrie, Regele Mihai va transmite de la Castelul din Savarsin mesajul de Anul Nou, adresat poporului roman.

Administratorul Domeniului regal de la Savarsin a anuntat ca Regele Mihai I si Regina Ana ai Romaniei vor ramane de Revelion la Castelul din localitate, la fel ca si anul trecut, cand familia regala si-a petrecut Revelionul, pentru prima data in ultimii 60 de ani.

"Aici este cu totul altceva, sunt oameni exceptionali si linistiti. Savarsinul a fost intotdeauna, pentru mine, ceva special. La Bucuresti sunt doar cu treburi. Imi place mai mult aici, la Savarsin", a spus, anul trecut, Regele Mihai I, care a reintrat in posesia castelului in urma cu sapte ani.

Dupa abdicarea regelui Mihai la 30 decembrie 1947, domeniul a fost confiscat, iar castelul repartizat Ministerului de Interne. A urmat o perioada in care cladirea nu a mai fost ingrijita si prin urmare s-a degradat. Ulterior castelul a fost renovat si transformat in resedinta de vanatoare a presedintelui Nicolae Ceausescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se redeschide Domeniul Regal de la Săvârșin. Evenimentele programate în această primăvară
Când se redeschide Domeniul Regal de la Săvârșin. Evenimentele programate în această primăvară
Domeniul Regal de la Săvârşin se redeschide pentru vizitatori la finalul lunii aprilie, cu un târg de primăvară şi un festival culinar, anunţă reprezentanţii Casei Regale pe paginile de...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Regele Mihai, #sarbatori, #Savarsin , #prim ajutor