Crucea Rosie Romana implineste 139 de ani. Sprijin pentru sute de mii de romani

Sambata, 04 Iulie 2015, ora 11:44
2751 citiri
Crucea Rosie Romana implineste 139 de ani. Sprijin pentru sute de mii de romani
Foto: Crucea Rosie Romana/ Facebook (Arhiva)

Ziua Crucii Rosii Romane va fi marcata sambata, in prezenta principesei Margareta si a principelui Radu, in gradina Palatului Elisabeta, cu ocazia implinirii a 139 de ani de activitate umanitara si a aniversarii centenarului acordarii Inaltului Patronaj organizatiei de catre Regina Maria.

La invitatia principesei Margareta, la eveniment vor participa: angajati, voluntari, parteneri ai Crucii Rosii Romane si reprezentanti ai Corpului Diplomatic.

Cu aceasta ocazie, vor lua cuvantul principesa Margareta, presedintele Crucii Rosii Romane, si Ioan Silviu Lefter, director general al SNCRR.

"Numai anul trecut, Crucea Rosie Romana a sprijinit 272.968 de familii si persoane singure cu alimente de baza, produse de igiena, articole de imbracaminte si incaltaminte si rechizite. Desi anul trecut, Romania nu a fost afectata de dezastre semnificative, totusi Crucea Rosie Romana a avut 139 de interventii in situatii de urgenta precum incendii, canicula, inzapezire sau alunecari de teren, 30.635 de persoane beneficiind de sprijin material.

Mai mult de 30.000 de persoane localizate in zone de risc au beneficiat de programe de pregatire pentru a sti cum sa actioneze in caz de dezastre", se arata intr-un comunicat al Crucii Rosii Romane.

Astazi, de ziua Crucii Rosii Romane, arata-ne cum sarbatoresti cei 139 de ani de activitate umanitara! Posteaza aici...

Posted by Crucea Rosie Romana on Friday, July 3, 2015

De asemenea, peste 20.000 de persoane au fost pregatite in acordarea primului ajutor de baza.

"Donarea de sange voluntara si neremunerata s-a situat, de asemenea, in atentia noastra, astfel 3.807 persoane au donat sange. La nivel national s-au derulat 179 de programe si proiecte sociale si 205 proiecte si campanii de educatie pentru sanatate.

Prin serviciul 'Cautari persoane' am solutionat 226 de cazuri pentru restabilirea legaturilor cu familia. Promovarea valorilor umanitare, activitate specifica Crucii Rosii, s-a materializat prin actiuni de informare adresate tinerilor, astfel peste 4.000 dintre acestia stiu mai mult despre toleranta, respect si umanitate", informeaza Crucea Rosie Romana.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#aniversare Crucea Rosie Romana, #bilant Crucea Rosie 2014 , #prim ajutor