VIDEO LIVE Funeraliile Printului Philip, duce de Edinburgh

Sambata, 17 Aprilie 2021, ora 18:00
4473 citiri
VIDEO LIVE Funeraliile Printului Philip, duce de Edinburgh
Printul Philip, duce de Edinburgh FOTO/ Facebook

Funeraliile printului Philip, sotul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii si duce de Edinburgh, care a murit pe 9 aprilie la varsta de 99 de ani, vor avea loc astazi, 17 aprilie, la Capela St. George a Castelului Windsor incepand de la ora locala 15:00 (17:00 ora Romaniei)

UPDATE 18.25 Sicriul printului Philip a fost invelit in drapelul sau, iar alaturi a fost asezata sapca si sabia Royal Navy, precum si o coroana de flori.

UPDATE 18.00 Sicriul printului Philip a fost cobora in bolta regala din Capela Sf. Gheorghe din Windsor.

Sicriul va ramane in acest cavou pana la decesul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Trupurile neinsufletite ale celor doi soti se vor odihni astfel impreuna in capela Memorial a regelui George al VI-lea, tatal reginei Elisabeta a II-a, conform Agerpres.

UPDATE. 17.00 Slujba religioasa a inceput la ora 17.00. Ceremonia va dura o ora

Un minut de reculegere a fost tinut in intregul Regat Unit. Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, si diaconul de Windsor David Conner vor intampina sicriul la venirea in capela.

UPDATE 16:50 Regina si membrii familiei sunt in spatele sicriului. Cei patru copii ai cuplului regal sunt prezenti la funeralii, la fel ca nepotii William si Harry.

Ceremoniile se vor desfasura in conformitate cu ultimele dorinte ale acestuia, iar sicriul va fi purtat de un automobile Land Rover Jaguar, care a fost conceput cu contributia printului Philip.

UPDATE 16:40 Sicriul cu trupul neinsufletit al printului Philip a fost adus la Castelului Windsor, locul sau favorit. In capela vor fi doar regina si cei apropiati.

Datorita conditiilor impuse de pandemia provocata de noul coronavirus, la ceremonia funerara vor paticipa doar 30 de invitati, din care fac parte membri apropiati ai familiei regale britanice. Tocmai de accea, premierul Boris Johnson a declarat ca nu va fi prezent, pentru a nu ocupa locul unui apropiat al printului Philip.

Conform dispozitiilor Reginei Elisabeta a II-a, toti barbatii din familia regala, care vor participa la ceremonie, nu vor purta uniforme militare. Aceasta masura a fost luata pentru a nu-l pun intr-o situatie incomoda pe printul Harry (care va participa fara sotia sa, Meghan Markle), dupa ce i-au fost retrase gradele si onorurile militare.

Bancul Zilei: Ce s-a întâmplat la o înmormântare
Bancul Zilei: Ce s-a întâmplat la o înmormântare
O nevastă își plângea soțul, în drum spre cimitir: - De ce-ai plecat Gogule? Unde te duci Goguleee? Gogu se ridică nervos din sicriu și îi zice: - Unde te duci, unde ťe duci?...
Liderul clanului interlop Corduneanu, înmormântat lângă Mihail Kogălniceanu și Ion Creangă
Liderul clanului interlop Corduneanu, înmormântat lângă Mihail Kogălniceanu și Ion Creangă
Interlopul Costel Corduneanu, supranumit Stăpânul Moldovei, a fost înmormântat vineri, 19 aprilie, în cimitirul Eternitatea din Iași la doar câțiva metri de cavoul marelui Mihail...
#printul philip, #inmormantare, #familia regala britanica , #Printul Philip