Ziare.com

Bac 2010: Director si profesor evaluator, cercetati pentru dare si luare de mita

de Camelia Badea
Marti, 06 Iulie 2010, ora 19:46

   

Bac 2010: Director si profesor evaluator, cercetati pentru dare si luare de mita
Directorul Liceului particular "Dimitrie Cantemir" din Galati si un profesor evaluator de la un centru de examinare tot din Galati sunt cercetati penal de procurorii DNA pentru dare de mita, trafic de influenta si luare de mita, infractiuni comise in timpul sesiunii de bacalaureat iunie-iulie 2010.

Intr-un comunicat remis presei de DNA, se precizeaza ca Onu Maria Elena, director al Liceului particular "Dimitrie Cantemir" Galati, este acuzata de infractiunile de trafic de influenta si dare de mita, ambele in forma continuata.

De asemenea, Lazanu Mariana, profesor evaluator la limba si literatura romana in cadrul centrului de examen Seminarul Teologic "Sf. Apostol Andrei" Galati, este acuzata de infractiunile de luare de mita, trafic de influenta si dare de mita, toate in forma continuata.

Procurorii DNA sustin ca in perioada sesiunii de bacalaureat iunie - iulie 2010, directorul Liceului particular "Dimitrie Cantemir" Galati, in baza unei intelegeri prealabile, in mod repetat a pretins si a primit mai multe sume de bani de la elevii ce urmau sa sustina examenul de bacalaureat in cadrul centrului de examinare de la Seminarul Teologic "Sf. Apostol Andrei" Galati, sau de la parintii acestora.

Banii urmau sa fie folositi "pentru a interveni pe langa alti profesori, care la randul lor sa influenteze membrii comisiilor de evaluare, in scopul de a facilita promovarea in mod fraudulos a examenului de bacalaureat de catre elevii pentru care s-au facut interventii".

Procurorii spun ca inculpata Mariana Lazanu ar fi primit diverse sume de bani "pentru a nota lucrarile elevilor pentru care s-au facut interventii cu note de trecere sau note mai mari, cat si pentru a interveni pe langa alti profesori evaluatori, in acelasi scop".

Procurorii anticoruptie au dispus pe 5 iulie retinerea celor doua inculpate pe o perioada de 24 de ore. Marti, 6 iulie 2010, Tribunalul Galati i-a interzis directoarei liceului sa paraseasca tara iar profesoarei sa paraseasca localitatea, respingand cererea procurorilor DNA de arestare preventiva.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2421 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

totusi!

nu inteleg de ce dna-ul.
despre ce sume era vorba?
parchetul local si-a trimis procurorii in concediu?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor