Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bebe Sexologul, o noua lovitura pentru Facultatea de Medicina

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 09:42
18306 citiri
Bebe Sexologul, o noua lovitura pentru Facultatea de Medicina

Conferentiarul universitar Vasile Mihaescu, cunoscut drept "Bebe Sexologul" si care a castigat definitiv procesul cu Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi, dupa ce conducerea institutiei l-a concediat in 2013 pe motiv ca nu venea la ore, a facut un nou pas in razboiul cu reprezentantii institutiei.

Acesta cere 100.000 de lei drept prejudicii morale pentru "decredibilizarea publica, nesocotirea demnitatii, onoarei si reputatiei profesionale", potrivit unui comunicat de presa remis, marti, Ziare.com.

Profesorul sustine ca acest caz este primul din mediul academic romanesc de hartuire morala (mobbing) a unui profesor Bologna.

Bebe Sexologul a invins in instanta Facultatea de Medicina. Ce urmeaza

"Precizez ca nu sunt pentru prima oara expus comportamentului hartuitor al angajatorului care, in pofida sanctiunilor primite de Statul Roman, recidiveaza in actiunea sa discretionara de negare a demnitatii subsemnatului.

Dovada in acest sens decizia din 2-X-2006 a CEDO prin care a fost condamnat Statul Roman la plata a 3.000 de euro pentru refuzul punerii in practica a sentintei de reintegrare si plata drepturilor cuvenite, situatie oarecum similara cu circumstantele relatate", a declarat conf. univ. dr. Vasile Mihaescu.

Profesorul a precizat ca din punctul sau de vedere a inceput sa fie hartuit moral de catre conducerea UMF Iasi de cand a dezvaluit anumite fapte de coruptie comise de catre sefii institutiei.

"Pentru ca am fluierat in biserica, adica am adus la cunostinta publica prin conferinte de presa fapte de coruptie, si pentru ca biserica acestor candidati la puscarie Rector DNA Vasile Astarastoae si Decan Doina Azoicai (impotriva careia s-a inceput urmarirea pentru infractiuni de coruptie, aflandu-se sub control judiciar fiindu-i ridicate atributiile de conducere a Facultatii de Medicina) trebuia sa functioneze asa cum au organizat-o mai sus mentionatii, au reusit: sa fiu eliminat din functia de sef de catedra, sa mi se acorde un calificativ incompatibil cu nivelul de competenta dovedit si recunoscut public, sa mi se reduca salariul in mod abuziv, si, in final, sa fiu concediat.

In scopul decredibilizarii mele (fara ca aceasta masura sa priveasca spatiul public) angajatorul a adus la cunostinta publica masurile dispuse, subsemnatul afland din presa ca sunt concediat", a adaugat Mihaescu.

Bebe Mihaescu a fost concediat in 2013, Comisia de Disciplina a Universitatii de Medicina "Gr. T. Popa" din Iasi decizand sa-i desfaca contractul de munca pentru abateri disciplinare repetate. Profesorul a actionat institutia in instanta.

Tribunalul Iasi, prin sentinta civila 2225/23 iunie 2014, pronuntata in dosar 5994/99/2013 si ramasa definitiva prin respingerea ambelor apeluri, a decis anularea deciziei de concediere si reintegrarea profesorului Vasile Mihaescu pe postul detinut anterior, respectiv conferentiar in cadrul facultatii de Medicina Generala la Disciplina Stiintele Comportamentului.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Bebe Mihaescu Sexologul daune, #Bebe Sexologul proces facultate, #Bebe Mihaescu sexolog , #proces