Codrut Seres si Zsolt Nagy, audiati in dosarul privatizarilor strategice

Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 12:37
1798 citiri
Codrut Seres si Zsolt Nagy, audiati in dosarul privatizarilor strategice

Fostul ministru al Economiei Codrut Seres si fostul ministru al Comunicatiilor, Zsolt Nagy, au fost audiati, joi, intr-un nou termen in dosarul privatizarilor strategice.

Lista cu marile dosare de coruptie ale Romaniei, facuta publica - vezi care sunt

Cei doi sunt acuzati s-ar fi folosit de pozitiile pe care le ocupau in Guvern ca sa favorizeze anumiti concurenti intr-o serie de dosare de privatizare de mare importanta, informeaza B1 TV.

Anchetatorii sustin, in dosarul "Privatizarile strategice", ca faptele celor doi demnitari trebuie catalogate drept tradare.

Fostul ministru PC al Economiei si Comertului, Codrut Seres, si fostul ministru UDMR al Telecomunicatiilor, Zsolt Nagy, sunt acuzati ca au constituit sau au aderat la un grup infractional cu caracter transnational, din care au facut parte si deja celebrii Vadim Benyatov, Stamen Stanchev, Dorinel Mihai Mucea si Mihai Radu Donciu, judecati pentru spionaj intr-un alt dosar.

Concret, cei doi demnitari sunt acuzati ca ar fi furnizat, in perioada 30 mai 2005 - 21 noiembrie 2006, informatii confidentiale despre o serie de licitatii organizate de minister pentru consultanta sau privatizarea unor societati, precum Electrica Muntenia Sud, Romaero Bucuresti si Avioane Craiova sau SN Radio Comunicatii SA.

Totodata, Codrut Seres si Zsolt Nagy ar fi incercat sa distorsioneze vanzarea unui pachet de 8% din actiunile Petrom si sa influenteze rezultatul unei licitatii privind alegerea consultantului international pentru listarea la bursa a pachetului de 46% din actiunile detinute de statul roman la Romtelecom.

In august 2008, Senatul a aprobat urmarirea penala in cazul lui Codrut Seres si in martie 2009 cei doi fosti ministri au fost trimisi in judecata. Declaratiile celor doi au ramas nechimbate pe tot parcursul procesului. Codrut Seres sustine ca este nevinovat, iar Zsolt Nagy acuza ca este vorba de o razbunare politica.

Procesul fostilor ministri Seres si Nagy, amanat pana pe 2 martie

In acelasi dosar mai sunt inculpati fostul secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor, Kerekes Gabor, cetateanul romano-englez Mircea Calin Flore, cehul Susak Michal si un cetatean turc, Mustafa Oral.

Citeste si:
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, reafirmă că alături de colegii săi este dispus la dialog cu PNL, însă consideră "de neconceput" ca liberalii sau chiar "o ţară să se sacrifice pentru o...
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
Partidul Naţional Liberal va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie formată din preşedintele partidului, Florin Cîţu, şi cei patru prim-vicepreşedinţi. Potrivit...
Sursa: Ziare.com