Ion Diaconescu castiga 500.000 de euro de la statul roman

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 22:39
2249 citiri

Statul roman trebuie sa ii plateasca 500.000 de euro lui Ion Diaconescu, fostul presedinte al PNTCD, a decis vineri Tribunalul Bucuresti, care a constatat, totodata, caracterul politic al condamnarii acestuia la inchisoare, insa decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Dezbaterile in procesul in care Ion Diaconescu a cerut 18 milioane de euro daune de la statul roman, in baza Legii 221/2009, pentru cei 15 ani de inchisoare si munca silnica la care a fost condamnat de regimul comunist, s-au incheiat in 28 mai, iar decizia a fost amanata de instanta. Doua zile mai tarziu, pe 30 mai, Eugenia, sotia lui Diaconescu, in varsta de 91 de ani, s-a stins din viata.

Fostul presedinte al PNTCD, Ion Diaconescu, a dat in judecata, in luna februarie, statul roman si a solicitat instantei sa ii acorde daune de 18 milioane de euro pentru anii petrecuti in inchisorile comuniste, iar banii obtinuti din despagubire ar urma sa fie donati PNTCD.

"Suma de 18 milioane de euro este ipotetica. Intre suma asta si ce se va da este o diferenta de la cer la pamant. Maniu mi-a spus sa nu las partidul sa moara. Partidul este acum in agonie pentru ca nu mai are niciun ban", a declarat Diaconescu, la inceputul lunii martie, pentru NewsIn.

El a declarat ca fostul prim-ministru taranist, avocatul Victor Ciorbea, este cel care l-a sfatuit sa apeleze la instanta, in baza unei Legi care este in vigoare din primavara anului trecut. Tot Ciorbea "s-a ocupat de formalitati", a precizat Diaconescu.

Fostul presedinte al PNTCD a dat in judecata statul roman si solicita daune de 18 milioane de euro pentru traumele suferite in timpul detentiei din inchisorile comuniste. Astfel, fostul lider politic, acum in varsta de 93 de ani, solicita instantei sa constate caracterul politic al condamnarii la 15 ani de munca silnica, cinci ani degradare civica si confiscarea totala a averii. Fruntasul taranist solicita si constatarea caracterului politic al actiunii prin care Securitatea i-a stabilit domiciliul obligatoriu in localitatea braileana Valea Calmatui, in intervalul 1962-1964.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Ion Diaconescu proces , #proces