Octavian Grecu, zis Butoane, eliberat de Curtea de Apel Bucuresti

Miercuri, 08 August 2012, ora 17:11
4023 citiri
Octavian Grecu, zis Butoane, eliberat de Curtea de Apel Bucuresti
Foto: EVZ

Octavian Grecu, zis Butoane, si alti 8 inculpati au fost eliberati de Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit Romania TV, Grecu are interdictia de a parasi tara. Octavian Grecu a fost acuzat de evaziune fiscala, fiind acuzat ca facea afaceri ilegale cu produse alimentare si materiale de constructii. 125 de persoane au fost audiate in acest caz, printre care si senatorul PSD de Giurgiu, Cezar Magureanu.

Prejudiciul adus statului de clanul Butoane este de 40 de milioane de euro pe an.

Potrivit procurorilor, in perioada 2010 - 2012, gruparea infractionala a produs un prejudiciu bugetului de stat de peste 40 de milioane de euro anual, prin crearea unui circuit evazionist complex.

Activitatea grupului infractional a vizat tranzactiile comerciale intracomunitare cu zahar si a gravitat in jurul firmelor sau grupurilor de firme Lemarco SA Bucuresti - reprezentata de Tudor Constantin, Ductil Rom SA Bucuresti - reprezentata de Sorin Stuparu, Novicio Food &Beverage SRL Ilfov - reprezentata de Nicole Saikaly, Vega Trade Comodities SRL Giurgiu - reprezentata de Sorin Adrian Gazdac si Livia Ioana Gazdac, se arata intr-un comunicat de presa de marti al DIICOT.

Procurorii DIICOT spun ca activitatea infractionala a acestora, toti invinuiti in dosar, a fost sprijinita in diferite forme de Nicusor Dragan, director general adjunct in cadrul ANAF, Dan Stroe, director achizitii in ANAF, Elena Madalina Naipeanu, angajat al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP Giurgiu), Nadia Pacala, comisar in cadrul Garzii Financiare Centrale, George Popa, Bogdan Ionescu, Marin Zabava, Stelian Sebe, Mihaita Penciu, toti comisari in cadrul Garzii Financiare Giurgiu.

De asemenea, activitatea infractionala realizata in judetul Giurgiu a fost sprijinita de Octavian Grecu, zis "Butoane", invinuit in dosar, au precizat procurorii.

Legaturile senatorului Magureanu cu clanul Butoane

La activitatea infractionala a sotilor Sorin Adrian si Raluca Livia Ioana Gazdac a contribuit si senatorul Cezar Mircea Magureanu, socrul si, respectiv, tatal acestora.

Agentia MEDIAFAX relata, in octombrie 2011, ca Octavian Grecu, cunoscut sub numele de "Butoane", apare ca girant intr-un contract de imprumut intre firma ginerelui senatorului de Giurgiu Cezar Magureanu si o institutie bancara, in acelasi contract fiind girant si fiica parlamentarului, cu toate bunurile pe care le detine in proprietate.

Numele lui Octavian Grecu, cunoscut sub numele de "Butoane" a revenit in atentia presei in contextul agresiunii careia i-a cazut victima baschetbalistul american Chauncey Hardy, intr-un bar din Giurgiu, agresiune soldata cu moartea sportivului.

Ulterior, presa a difuzat inregistrari din 2009 in care senatorul Cezar Magureanu, la acea vreme membru PDL, aparea la o petrecere cu manelisti care il avea ca protagonist pe Grecu.

Magureanu declara, referindu-se la aceste imagini, ca "exista prezumtia de nevinovatie", mentionand ca el este foarte popular si merge des la petreceri in Giurgiu, pentru a socializa cu oamenii. El a tinut sa mentioneze ca nu poate spune ca exista "un clan Butoane", dar membrii acestei familii sunt locuitori ai municipiului Giurgiu, iar el ii respecta la fel ca pe toti giurgiuvenii.

Cezar Magureanu: Nu am niciun amestec in dosarul de evaziune fiscala

Senatorul PSD sustine ca nu are niciun amestec in dosarul de evaziune fiscala: "Nu am niciun amestec in ceea ce se intampla acum. Voi raspunde in fata legii. Nu stiu ce documente au. E datoria mea sa fac dovada nevinovatiei. Mai multe nu stiu despre ce sa va spun".

Intrebat despre afacerile ginerelui sau, Magureanu a explicat ca nu s-a implicat niciodata in asa ceva si ca el este economist: "Eu nu m-am implicat niciodata in afacerile ginerelui meu (...) Stiti ce varsta are ginerele meu? Are 32 de ani. Nu este un minor. E treaba lui ce a facut cu afacerile lui. Sunt economist si pot sa va vorbesc despre acest aspect. Nu sunt un infractor, cum am fost catalogat. Cee ce se intampla este rusinos".

Rugat sa comenteze daca dosarul de evaziune fiscala ar putea avea legatura cu demisia sa din PDL si inscrierea in PSD, senatorul nu a exclus nimic: "Orice se poate". Insa a tinut sa sublinieze ca este un om integru.

"Am o familie serioasa, ne-am vazut de treburile noastre. Nu am facut nimic care sa contravina legilor Romaniei. Nici acum si nici inainte de 1989", a accentuat Magureanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Octavian Grecu eliberat, #Octavian Grecu zis Butoane eliberat , #proces
Comentarii
Poza DEKAR
DEKAR
rank 5
Sa traiasca Grecu, traiasca Butoane, ca asa vor aia...