Condamnarea fostilor ministri Remes si Muresan, in presa internationala

Miercuri, 15 Februarie 2012, ora 17:53
3116 citiri
Condamnarea fostilor ministri Remes si Muresan, in presa internationala
Foto: machiavelli.ro

Condamnarea fostilor ministri ai Agriculturii, Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan, la cate trei ani de inchisoare, a atras atentia presei internationale.

Doi fosti ministri romani ai Agriculturi au fost condamnati, marti, la cate trei ani de inchisoare, fiind acuzati de coruptie, relateaza Washington Post, preluand agentia Associated Press.

Este mentionat si faptul ca, dupa incidentul din 2007, Decebal Traian Remes si-a dat demisia din functia de ministru. Totodata, se arata ca Gheorghe Ciorba, omul de afaceri care ar fi urmat sa castige o licitatie publica, a raportat mita autoritatilor, inainte ca licitatia sa aiba loc. Acesta a primit o pedeapsa de 18 luni de inchisoare, cu suspendare.

Publicatia aminteste ca, luna trecuta, instanta de top a Romaniei l-a condamnat pe fostul prim-ministru Adrian Nastase la doi ani de inchisoare, acesta fiind acuzat ca a strans in mod ilegal fonduri pentru o campanie prezidentiala esuata.

Condamnarea din luna ianuarie a lui Adrian Nastase a fost prima data cand un fost premier roman a fost condamnat la inchisoare, dupa caderea comunismului, in 1989. El a spus ca va face apel.

Aceste doua cazuri reprezinta unul dintre motivele pentru care organizatia non-guvernamentala Transparency International, situata in Berlin, a clasificat Romania drept unul dintre cele mai corupte state din Uniunea Europeana.

Tara este sub presiune, din partea UE, pentru a combate coruptia raspandita.

Si Monsters and Critics scrie despre faptul ca doi fost ministri romani ai Agriculturii au fost condamnati la trei ani de inchisoare, dupa ce au fost gasiti vinovati de coruptie, citand agentia Mediafax.

Remes si Muresan pot face apel si nu vor ajunge la inchisoare inainte ca verdictul sa fie admis. Remes a fost ministru al Agriculturii in 2007, in timp ce Muresan a ocupat aceasta functie intre 1998 si 2000.

"Tribunalele din Romania au avut un inceput de an aglomerat", relateaza Romania Insider, referindu-se la procesele si condamnarile lui Adrian Nastase, Ioan Avram Muresan si Decebal Traian Remes, despre care se mentioneaza ca a demisionat dupa ce a fost facuta publica o inregistrare in care este infatisat momentul in care primeste mita.

Remes si Muresan, cate trei ani de inchisoare cu executare

Fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remes, a fost condamnat, marti, la trei ani de inchisoare cu executare, pentru coruptie.

Remes si Muresan, condamnati la trei ani de inchisoare cu executare

In plus, Ioan Avram Muresan, si el fost ministru al Agriculturii implicat in dosarul "Caltabosul", a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare.

Potrivit procurorilor DNA, Remes a primit produse alimentare in valoare de 1.500 de lei si alti 15.000 euro de la omul de afaceri Gheorghe Ciorba, care vroia sa castige doua contracte in valoare de 35 de miliarde de lei vechi.

Intermediarul ar fi fost Ioan Avram Muresan. Pe langa produsele traditionale, la Remes ar mai fi ajuns si un autoturism de lux in valoare de 65.000 euro.

Remes si Muresan au fost trimisi in judecata in iunie 2008, pentru trafic de influenta, respectiv complicitate la cumparare de influenta.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Decebal Traian Remes, #Ioan Avram Muresan, #Remes Muresan condamnati, #ministri condamnati presa internationala , #proces