Cristian Poteras, trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Miercuri, 02 Martie 2011, ora 13:29
5506 citiri
Cristian Poteras, trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Primarul sectorului 6, Cristian Poteras (PD-L), a fost trimis in judecata sub acuzatia de abuz in serviciu. Primarul este acuzat ca, impreuna cu mai multi functionari din primarie, ar fi retrocedat in 2006 ilegal mai multe terenuri din Centrul Capitalei, in beneficiul unui apropiat al primarului.

Conform comunicatului DNA, Poteras este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave.

Au mai fost trimisi in judecata si Gheorghe Floricica, secretarul Primariei Sectorului 6, Dumitru Vultur, directorul executiv adjunct al Directiei Tehnice (Urbanism) din cadrul Primariei Sectorului 6 in perioada 2005-2008, Moise Daniel, seful Biroului Evidenta activitatilor agrare din cadrul Primariei Sectorului 6 in perioada 2005-2006, Boncea Petre, referent in cadrul Serviciului Cadastru, Date Urbane si Fond Funciar, Cristina Popescu, seful Serviciului Cadastru Date Urbane si Fond Funciar in perioada 2005 - 2006 si Dorina Piftor consilier in cadrul Serviciului Cadastru Date Urbane si Fond Funciar.

In rechizitoriul procurorilor se arata ca in cursul anului 2006, inculpatii de mai sus, in calitate de functionari publici in cadrul Primariei Sectorului 6 Bucuresti si de membri in cadrul Subcomisiei locale de aplicare a Legii fondului funciar Sector 6, "nu si-au respectat atributiile de serviciu referitoare la reconstituirea dreptului de proprietate, ceea ce a condus la eliberarea, cu incalcarea dispozitiilor legale, a sase titluri de proprietate pentru suprafata totala de 119.647,64 mp teren intravilan situat in municipiul Bucuresti, cu o valoare de piata, la nivelul anului 2006, de 58.230.034 euro (205.306.570 lei)."

In toate cele sase situatii, prin modalitatea in care au instrumentat cererile, inculpatii au incalcat dispozitii legale imperative si metodologia de solutionare a cererilor de reconstituire a dreptului de proprietate in baza Legii nr. 18/1991.

Asa se face ca ei au retrocedat terenuri cu o situatie juridica incerta sau chiar prin incalcarea dreptului de proprietate al altor persoane.

Mai mult, procurorii DNA sustin ca totul s-a facut in avantajul unui var al sotiei primarului Cristian Poteras.

In plus, conform rechizitoriului, "a fost cauzata o paguba in valoare totala de 58.230.034 euro patrimoniului Municipiului Bucuresti, respectiv Clubului Sportiv Rapid, Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie si Petrochimie ICECHIM si Academiei Romane - Institutul de Biologie, terenurile in cauza apartinand, in mare parte, domeniului public ori domeniului privat al Municipiului Bucuresti si persoanelor juridice anterior mentionate".

In vederea recuperarii prejudiciului creat, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinand inculpatilor.

Intrebata de jurnalisti despre trimiterea in judecata a lui Poteras, sefa sa de la organizatia Bucuresti, Elena Udrea, a declarat ca "nu stiu nimic despre domnul Poteras, dar statutul partidului a dat posibilitatea de autosuspendare. Toti cei care vor sa profite de acest "avantaj" pot sa faca acest lucru".

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...
Comentarii
ulivia
rank 1
MAFIA RETROCEDARILOR EXECUTATA DE CRISTIAN POTERAS IN COMPLICITATE CU UDREA ELENA NU TOT LA ABUZ IN SERVICIU ESTE INCADRATA?UDREA ELENA DE CE NU-I TRIMISA SI EA IN JUDECATA?