Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Director general cercetat pentru deseurile abandonate in jurul Capitalei

Joi, 28 Octombrie 2010, ora 11:09
1566 citiri
Director general cercetat pentru deseurile abandonate in jurul Capitalei
Foto: emaramures.ro

Directorul general al unei firme care se ocupa de colectarea deseurilor este cercetat penal, sub acuzatia ca a abandonat cantitati mari de deseuri periculoase pe un teren viran dintr-o localitate din judetul Ialomita

Directorul unei firme care se ocupa de colectarea deseurilor este ca a abandonat cantitati mari de deseuri periculoase pe un teren viran dintr-o localitate din judetul Ialomita.

Barbatul este cercetat penal pentru incalcarea prevederilor legale, informeaza Parchetul Capitalei, printr-un comunicat remis joi Ziare.com.

Directorul societatii comerciale este cercetat pentru detinere sau orice operatiune privind circulatia substantelor si preparatelor toxice si foarte toxice fara drept , poluare prin evacuare cu stiinta in apa, in atmosfera sau pe sol a unor deseuri sau substante periculoase, neluare sau nerespectarea masurilor obligatorii in desfasurarea activitatilor de colectare, tratare, transport, valorificare si eliminarea deseurilor periculoase, precum si pentru fals in declaratii, precizeaza procurorii.

Barbatul, in calitate de director general al unei societati comerciale, impreuna cu directorul comercial si administratorul societatii (acestia din urma fiind cercetati in stare de arest preventiv aceasta cauza), a stabilit sa preia in vederea transportului, depozitarii, tratarii, neutralizarii si eliminarii finale, cantitatea de 2.253,45 de tone de deseuri periculoase de diverse tipuri, au explicat anchetatorii.

Cei trei au obtinut, in perioada 2009-2010, aprobarea pentru efectuarea unor activitati de colectare, transport si depozitare deseuri periculoase, declarand alte date decat cele reale in legatura cu modalitatea de transport, destinatia finala precum si asigurarea preluarii, colectarii, depozitarii temporare, valorificarii sau eliminarii deseurilor periculoase.

Deseurile preluate au fost insa abandonate in diferite locuri din Bucuresti si din jurul Capitalei, in curtile unor imobile de locuit si in spatiile detinute de anumite societati care nu erau insa autorizate potrivit dispozitiilor legale, potrivit Parchetului Capitalei.

Directorul general al firmei a depozitat cu incalcarea legislatiei in vigoare, pe un teren cu suprafata de 18.540 de metri patrati situat in comuna Albesti, judetul Ialomita, cantitati mari de deseuri periculoase care fusesera preluate atat de catre societatea pe care o conducea, cat si de alte societati pe care le administra. "Din cauza modului impropriu de depozitare a deseurilor, s-au semnalat infiltrari in sol si in panza freatica, situatie care genereaza riscuri pentru mediu, viata si sanatatea oamenilor si animalelor", arata sursa citata.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au solicitat joi Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a barbatului pentru 29 de zile.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#deseuri abandonate Bucuresti vinovati , #proces