Dosarul angajarilor ilegale in Ministerul de Interne, trimis in instanta

Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 16:25
1508 citiri
Dosarul angajarilor ilegale in Ministerul de Interne, trimis in instanta

Sapte persoane, printre care fostul secretar general al MAI, Cristian Baci, si fostul sef al Jandarmeriei Romane, Olimpiodor Antonescu, au fost trimise in judecata, miercuri, de catre procurorii Parchetului General, in dosarul privind angajarile ilegale in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI).

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie au dispus, pe 5 iulie, prin rechizitoriu, trimiterea in instanta a dosarului, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Astfel, Constantin Cristian Baci, chestor de politie, fost secretar general in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, va fi judecat pentru doua infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice. Baci este acuzat ca, in numele si pentru Ministrul Administratiei si Internelor, a aprobat ocuparea a trei posturi in cadrul Jandarmeriei Romane si a unui post in cadrul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Galati, desi, conform Ordinelor Ministrului Administratiei si Internelor si a prevederilor OUG nr. 34/2009, ocuparea prin examen sau concurs a posturilor vacante din unitatile Ministerului Administratiei si Internelor si recrutarea personalului din sursa externa erau suspendate.

Procurorii sustin ca, prin derogari ilegale de la ordinele mentionate au fost deblocate posturi, pe care au fost incadrati in randul cadrelor militare active ale Jandarmeriei Romane trei persoane, iar in cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta o alta persoana.

Cei patru nu au lucrat nicio zi in cadrul Jandarmeriei Romane sau Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, intrucat, la data la care acestia au fost numiti pe functii, au si fost transferati in unitati ale Inspectoratului General al Politiei Romane, cu aprobarea lui Baci, mai spun procurorii.

In acelasi dosar va fi judecat si Adrian Patrascu, chestor de politie, fost director general al Directiei Generale Management Resurse Umane in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, el fiind acuzat tot de doua infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Anchetatorii spun ca Patrascu a avizat in mod ilegal ocuparea a trei posturi in cadrul Jandarmeriei Romane si a unui post in cadrul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Galati.

Si fostul director general al Directiei Generale Financiare din MAI, comisarul-sef de politie Ion Valentin Opritescu, va fi judecat, pentru doua infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice. Procurorii spun ca Opritescu a incalcat dispozitiile legale privind exercitarea controlului financiar preventiv si a avizat incadrarea si salarizarea celor patru candidati in favoarea carora s-a organizat concursul in mod ilegal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#angajari ilegale mai, #proces angajari ilegale MAI, #dosar angajari ilegale MAI , #proces