Dosarul Matusii Tamara, al lui Adrian Nastase, se intoarce la ICCJ

Marti, 26 Octombrie 2010, ora 18:15
2025 citiri
Dosarul Matusii Tamara, al lui Adrian Nastase, se intoarce la ICCJ

Judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) au respins, marti, exceptiile de neconstitutionalitate invocate in dosarul "Matusa Tamara", in care a fost trimis in judecata fostul premier Adrian Nastase, astfel ca dezbaterile in dosar vor fi reluate de Inalta Curte de Casatie si Justitie(ICCJ).

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a dezbatut marti exceptiile de neconstitutionalitate ridicate in dosarul "Matusa Tamara". Astfel, potrivit listei de sedinta, CCR a dezbatut "exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiei Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 134/2005 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 43/2002 privind Directia Nationala Anticoruptie,ale art. 1 alin.(1) si (31) si art. 4 alin.(1) din aceeasi ordonanta, precum si ale art. 87 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara".

Exceptia a fost ridicata in proces de avocatul lui Ristea Priboi, iar ICCJ a decis in martie admiterea cererii de suspendare a dosarului si de trimitere a cauzei la Curtea Constitutionala, pentru solutionarea exceptiei.

Adrian Nastase in fata judecatorilor: Eu de sase ani sunt cu arma la picior

Adrian Nastase a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, in octombrie 2009, pentru dare de mita in dosarul Matusa Tamara, in acelasi dosar fiind judecat Ioan Melinescu, fostul sef al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, si Ristea Priboi.

Potrivit DNA, Ioan Melinescu, presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB) intre anii 2001-2004, este acuzat de sustragere sau distrugere de inscrisuri, luare de mita si divulgare de informatii. Ristea Priboi, consilier al fostului prim-ministru Nastase Adrian, fost deputat in perioada 2000-2004, a fost trimis in judecata pentru infractiunile de complicitate la luare de mita si complicitate la dare de mita.

Termen in dosarul "Trofeul calitatii" in care Adrian Nastase este trimis in judecata

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in cursul lunii noiembrie 2000, Ioan Melinescu Ioan, in calitate de membru al Plenului Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, i-a contactat, cu sprijinul persoanei denuntatoare, pe Priboi si Nastase, carora le-a comunicat ca, in cadrul institutiei in care isi desfasura activitatea, se afla in lucru, cu propunere de informare a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, o lucrare avand ca obiect depunerea in numerar a unei sume de 400.000 USD, intr-un cont bancar avand-o ca titular pe Daniela Nastase.

Citeste si:
1 Decembrie și eșecul unității
1 Decembrie și eșecul unității
Ziua Națională este despre puterea majorității, fiindcă cei care organizează parada militară uită generozitatea fruntașilor ardeleni, care știau că Ardealul nu e doar românesc, ci și...
PNL va pierde toate bătăliile cu PSD. Iohannis le-a dat liberalilor câte o spadă de lemn și o iconiță cu Arsenie Boca
PNL va pierde toate bătăliile cu PSD. Iohannis le-a dat liberalilor câte o spadă de lemn și o iconiță cu Arsenie Boca
Cine încă mai speră că șeful statului are un plan bine pregătit și se așteaptă ca, la momentul oportun, cu ajutorul baghetei magice, acesta să scoată iepurele din joben, nu face decât...
Comentarii
Mihaela Cartis
rank 5
Iar in tot timpul asta care s-a scurs, Adrian Nastase apare in ziare dandu-si cu parerea despre presedinte, despre partidul aflat la guvernare, despre partidele aflate in opozitie etc. A naibii prezumtie de nevinovatie! Te face vedeta mass-media!