Dosarul Posta Romana, amanat pentru septembrie

Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 13:00
2073 citiri
Dosarul Posta Romana, amanat pentru septembrie

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a amanat, miercuri, pentru 26 septembrie, judecarea procesului in care fostii ministri Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy, precum si fostul sef al Postei Romane Mihai Toader au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul "Posta Romana".

Instanta a decis amanarea procesului deoarece s-a constatat lipsa de aparare in cazul inculpatului Ioan Folfa, avocatul acestuia neputand fi prezent la proces din motive obiective.

Avocatii celorlalti inculpati au depus in scris exceptiile pe care le-au pregatit, pentru a fi studiate de judecatori pana la termenul urmator.

Aparatorul lui Zsolt Nagy a depus o exceptie de neconstitutionalitate si o exceptie de nelegala sesizare a instantei si a cerut, de asemenea, introducerea ca parte responsabila civilmente a Secretariatului General al Guvernului, deoarece Zsolt Nagy si Tudor Chiuariu erau parte a Guvernului cand au fost retinute faptele din dosar.

Completul ICCJ a amanat discutarea cererii de introducere a Secretariatului General al Guvernului ca parte in dosar pentru termenul din 26 septembrie.

Potrivit DNA, fostul ministru al Comunicatiilor Zsolt Nagy si fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu au fost deferiti justitiei pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial.

In acelasi dosar a mai fost trimis in judecata si Dan Mihai Toader, presedinte al Consiliului de Administratie si director general al Companiei Nationale Posta Romana SA (CNPR), in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial, si stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand institutiilor publice, cu ocazia unei operatiuni comerciale.

De asemenea, pentru infractiuni similare au mai fost trimisi in judecata Emanoil Lepadatu, director economic executiv al CNPR si Andrei Marinescu, director executiv al Directiei de Dezvoltare Strategica al aceleiasi companii, precum si Ioan Folfa, administrator la SC TOPCADEX 99 SRL.

Prin cererea din data de 16 ianuarie 2008 a presedintelui Romaniei adresata ministrului interimar al Justitiei s-a solicitat declansarea procedurilor legale pentru urmarirea penala a lui Zsolt Nagy si Tudor Chiuariu.

Potrivit DNA, in perioada 2005-2007, printr-un sir de acte nelegale, reprezentantii Postei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publica a statului roman in proprietatea privata a SC Imopost Developments SA, demers in care au fost implicati si doi membri ai Guvernului, prin emiterea unui act normativ cu scopul de a favoriza societatea, prin schimbarea situatiei juridice a imobilului.

Prejudiciul in acest dosar este evaluat la peste 8,6 milioane euro.

Tudor Chiuariu: Dosarul "Posta" este o razbunare prosteasca

Fostul ministru liberal al Justitiei Tudor Chiuariu afirma, pe 15 februarie, ca dosarul "Posta Romana", in care este invinuit, reprezinta "o razbunare" a procurorului Doru Tulus si a spus ca toate actele din acest dosar impotriva sa sunt lovite de nulitate absoluta, intrucat au fost efectuate de procurori aflati in stare de incompatibilitate.

Citeste si:
George Simion anunță că l-a înregistrat pe ”trimisul lui Cîțu”, care oferea funcții în deconcentrate celor absenți la votul moțiunii de cenzură
George Simion anunță că l-a înregistrat pe ”trimisul lui Cîțu”, care oferea funcții în deconcentrate celor absenți la votul moțiunii de cenzură
Co-preşedintele AUR, George Simion, a afirmat, joi seară, că poate conta pe parlamentarii formaţiuni, deşi i s-a spus că toţi îl vor trăda. ”Tentative au fost”, afirmă parlamentarul,...
Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ” Asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”
Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ” Asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”
Fostul preşedinte al PNL Luovic Orban a anunţat, joi seară, 21 octombrie, că nominalizarea lui Nicolae Ciucă, impus liberalilor de preşedintele Klaus Iohannis, este ”picătora care a umplut...
Sursa: AGERPRES