Falca afla daca va fi condamnat pentru coruptie

Marti, 22 Mai 2012, ora 10:19
2367 citiri
Falca afla daca va fi condamnat pentru coruptie
Foto: Arhiva

Tribunalul Alba urmeaza sa se pronunte marti in procesul in care primarul din Arad, Gheorghe Falca, este judecat pentru fapte de coruptie.

Pana acum, pronuntarea a fost amanata de doua ori, la data de 14 mai si in 21 mai.

La termenul din data de 7 mai, au fost citite concluziile celor doua parti implicate in proces. Avocatul lui Falca, Gheorghita Mateut, a explicat ca, pana la pronuntarea sentintei, in acest proces nu va mai avea loc nicio etapa procedurala. Este de vorba de audieri de martori, prezentari de probe sau dovezi.

Prima infatisare la Tribunalul Alba, unde a fost stramutat procesul primarului Falca, a fost in data de 28 martie 2011, dupa care au urmat mai multe amanari. La termenul din data de 9 mai 2011, Tribunalul Alba a admis cererea procurorilor DNA de a fi efectuate contraexpertize la expertizele facute deja la imobilul detinut de Gheorghe Falca, primarul municipiului Arad, pe strada I.L. Caragiale.

De asemenea, instanta a admis si cererea procurorilor de a fi realizate contraexpertize si pentru terenul fostei Fabrici de zahar.

Expertizele pentru care au cerut procurorii contraexpertize au fost realizate la solicitarea avocatului lui Falca, iar rezultatele au fost favorabile primarului din Arad si extrem de diferite fata de datele prezentate de procurorii DNA in dosarul de urmarire penala, intocmit in anul 2007.

Primarul Aradului, Gheorghe Falca, a fost trimis in judecata in octombrie 2007, pentru luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice, urmat de obtinerea unui avantaj patrimonial. In acest caz au mai fost trimisi in judecata Francisc Demeter si Radu Vasil, patronii firmei Elecon din Arad, dar si Florica Popa, functionar din Primaria municipiului.

Din probele administrate in faza de urmarire penala a rezultat ca, in martie 2005, in calitate de primar al municipiului Arad, Falca ar fi primit de la doua persoane un imobil mai valoros cu 111.550 de euro decat apartamentul dat la schimb.

Potrivit procurorilor, aceasta tranzactie s-ar fi efectuat pentru ca, in schimb, Gheorghe Falca sa-i favorizeze pe cei doi mituitori in obtinerea, la un pret subevaluat, a unui teren apartinand Consiliului Local Arad, situat in centrul orasului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Gheorghe Falca proces coruptie, #primar Arad proces coruptie , #proces