Generalul Iliescu, fost sef al SPP, acuzat de taieri ilegale de padure

Luni, 26 Aprilie 2010, ora 10:13
6417 citiri
Generalul Iliescu, fost sef al SPP, acuzat de taieri ilegale de padure

Generalul in rezerva Dumitru Iliescu, al carui nume s-a facut auzit in scandalul Voicu, este fi acuzat, mai nou, de defrisari ilegale la Mogosoaia.

Fostul director al SPP si consilier prezidential al lui Ion Iliescu, generalul Iliescu, este cercetat penal de politistii de la IPJ Ilfov pentru taieri ilegale facute in padurea Mogosoaia, dar si pentru modul in care si-a ridicat o vila chiar in acea padure, informeaza Romania libera.

"Dupa ce si-a facut casa, acesta a taiat foarte multa padure din jurul locuintei, fara sa aiba nici o autorizatie. La final a pus si bariera in padure. De altfel, dupa ce si-a terminat casa, Iliescu si familia sa au asfaltat o portiune defrisata pentru a avea drum de acces la locuinta", au declarat pentru Romania Libera surse judiciare. In acelasi dosar mai este cercetat si tatal generalului SPP, Venicius Iliescu.

Generalul SPP in retragere a declarat pentru Ring ca plangerea a fost facuta de cineva caruia i s-a sugerat sa faca acest lucru.

"De la dosarul de siguranta nationala am ajuns la niste lemne taiate din ograda proprie (...) Plangerea este facuta de Romsilva. Mai precis, este facuta de cineva caruia i s-a sugerat sa faca aceasta plangere. Deci, pe o anumita filiera a venit aceasta plangere, insa nu conteaza din partea cui a venit plangerea. Important este ca, in actiunea respectiva, a venit o hotarare definitiva si irevocabila din partea instantei care constata ca nu s-a incalcat legea (...)", a declarat Iliescu.

Generalul sustine ca nu a fost instiintat ca pe numele sau exista vreo plangere si afirma ca este greu de crezut ca ar fi pus sub acuzare.

"Eu nu stiu de niciun fel de punere sub acuzare, pentru ca n-am fost chemat niciodata si nu mi s-a spus niciodata ca ar exista impotriva mea vreo plangere, deci, ca atare, chestiunea cu punerea mea sub acuzare este greu de crezut", a mai declarat Iliescu.

Numele lui Dumitru Iliescu a mai fost vehiculat recent, in contextul interceptarilor facute in dosarul "Voicu", din care a reiesit ca generalul SPP este cumatrul si protectorul senatorului PSD Catalin Voicu, aflat in arest preventiv pentru trafic de influenta.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Dimitru Iliescu taieri ilegale, #director SPP taieri ilegale, #taieri ilegale padure Mogosoaia , #proces