Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Incepe audierea prin videoconferinta a martorilor din dosarul lui Silviu Ionescu

Vineri, 06 Mai 2011, ora 12:59
974 citiri
Incepe audierea prin videoconferinta a martorilor din dosarul lui Silviu Ionescu
Foto: Arhiva

Judecatoria Sectorului 3 incepe, vineri, audierea prin videoconferinta a martorilor, cetateni singaporezi, din dosarul in care fostul diplomat roman Silviu Ionescu, este judecat pentru ucidere din culpa in cazul accidentului rutier pe care l-ar fi provocat in 2009, in Singapore.

In vederea pregatirii acestei proceduri, Instanta a testat, marti, sistemul de videoconferinta, pentru a verifica daca datele de legatura si numerele specifice ale acestui sistem sunt corecte, noteaza Mediafax.

La termenul de vineri ar trebui sa inceapa audierea sotiei persoanei decedate, a unui taximetrist si a mai multor martori oculari, care erau in zona in care s-a produs accidentul, mai precizeaza sursa citata.

Silviu Ionescu a declarat, vineri, la Instanta, ca nu crede ca va avea loc vreo audiere, precizand ca respectivii martori nu s-ar fi prezentat nici la reconstituirea accidentului.

Fostul insarcinat cu afaceri al Romaniei in Singapore Silviu Ionescu a fost trimis in judecata in 1 iulie 2010, de catre procurorii Parchetului instantei supreme, fiind acuzat de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii.

Silviu Ionescu, eliberat

Silviu Ionescu a fost eliberat in noiembrie 2010 din Penitenciarul Rahova, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis, definitiv, inlocuirea masurii arestului preventiv cu obligarea de a nu parasi tara.

Din probele administrate in cursul urmaririi penale a rezultat ca, in 15 decembrie 2009, in jurul orelor 3.10, Silviu Ionescu, insarcinat cu afaceri "ad interam" al Romaniei in Singapore, in timp ce conducea un autoturism Audi A6 apartinand Ambasadei Romaniei, nerespectand culoarea verde pentru pietoni, a accidentat, la o intersectie semaforizata, doua persoane care traversau regulamentar.

Ionescu a parasit locul accidentului si a continuat sa conduca masina pana la urmatoarea intersectie semaforizata, unde, nerespectand, de asemenea, culoarea verde pentru pietoni, a produs un alt accident soldat cu ranirea unei persoane in varsta de 18 ani. Nici de aceasta data Ionescu nu a oprit, parasind locul accidentului si abandonand masina intr-o zona industriala a orasului Singapore, potrivit procurorilor.

Una dintre cele trei victime a decedat ca urmare a leziunilor grave.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#diplomat Silviu Ionescu, #martori audiati videoconferinta , #proces