Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Italian, trimis in judecata de procurorii DNA pentru fraude cu fonduri europene

Vineri, 01 Iulie 2011, ora 19:11
1031 citiri
Italian, trimis in judecata de procurorii DNA pentru fraude cu fonduri europene
Foto: Arhiva

Un cetatean italian a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru fraude cu fonduri europene in valoare de aproape 1 milion de euro.

Giuseppe Moriello este acuzat ca, in calitate de asociat si administrator al SC MTR ENOPROD SRL Focsani, a folosit sau prezentat documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete cu scopul de a obtinere pe nedrept fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene, se arata intr-un comunicat remis presei de DNA.

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca Moriello a incheiat in 2 septembrie 2003 un contract cu Agentia SAPARD - Bucuresti pentru acordarea ajutorului financiar nerambursabil in conditiile programului SAPARD, obiectul contractului fiind punerea in practica a proiectului intitulat "Infiintarea unui combinat de vinificatie in comuna Campineanca, Jud. Vrancea".

Pentru a obtine cei 995.096,640 Euro reprezentand fonduri SAPARD alocate acestui proiect, cetateanul italian a prezentat mai multe documente inexacte, cum ar fi un certificat emis de Primaria Focsani in care era consemnat in mod nereal ca societatea beneficiara nu are datorii la bugetul de stat.

De asemenea, pentru justificarea cheltuielilor efectuate in cadrul proiectului, acesta a mai prezentat si rapoarte de adjudecare a unor licitatii fictive, incheiate cu incalcarea prevederilor referitoare la conflictul de interese, pentru constructia halei, achizitionarea liniei de vinificatie sau servicii de consultanta si alte documente cu continut nereal (devize financiare).

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit s-a constituit parte civila cu suma de 3.369.454, 97 RON (la care se adauga dobanzi si penalitati calculate conform prevederilor legale in vigoare), reprezentand contravaloarea integrala a finantarii nerambursabile decontate beneficiarului.

Pentru recuperarea pagubei, procuroii au instituit sechestru asigurator asupra unor imobile (combinatul de vinificatie si mai multe terenuri) apartinand inculpatului Giuseppe Moriello si firmei sale.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Focsani

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#cetatean italian frauda fonduri, #cetatean italian judecata, #Giuseppe Moriello judecata , #proces