Ziare.com

Judecarea dosarului "Caltabosul", amanata pentru 20 aprilie

Miercuri, 23 Martie 2011, ora 21:09

   

Judecarea dosarului "Caltabosul", amanata pentru 20 aprilie
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a amanat, miercuri, pentru 20 aprilie, judecarea dosarului "Caltabosul", in care a fost trimis in judecata Decebal Traian Remes - pentru trafic de influenta, alaturi de Ioan Avram Muresan, acuzat de complicitate la cumparare de influenta in forma continuata.

La termenul de miercuri, avocatul lui Remes a depus o copie dupa actul ce dovedeste calitatea de expert autorizat a lui Catalin Grigoras.

De asemenea, aparatorul lui Decebal Traian Remes a cerut un nou termen, deoarece nu au sosit informatii de la Institutul National de Expertize Criminalistice privind echipamentul cu care DNA a efectuat inregistrarile in dosar.

Magistratii ICCJ au stabilit, pe 1 iunie 2010, obiectivele expertizei cerute de avocatii fostilor ministri ai Agriculturii Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan in dosarul "Caltabosul".

Potrivit obiectivelor, expertiza urmeaza sa stabileasca daca suporturile ce contin inregistrarile sunt originale, daca inregistrarile sunt realizate simultan cu desfasurarea evenimentelor, daca acestea nu contin stersaturi, intercalari sau adaugiri si daca inregistrarile au fost facute cu echipamentul tehnic detinut de Parchet.

Obiectivele expertizei urmeaza sa mai stabileasca si daca vocea inregistrata este a lui Ioan Avram Muresan si daca inregistrarea ar fi putut fi prelucrata cu un soft special.

Instanta le-a oferit, pe 1 iunie 2010, avocatilor alternativa aducerii unui expert al Institutului de Tehnica Avansata din cadrul SRI sau a unui expert al Inspectoratului General al Politiei Romane, insa aparatorii lui Remes si Muresan au respins aceasta idee pe motiv ca acesti experti nu pot fi considerati impartiali.

Decebal Traian Remes a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, alaturi de Ioan Avram Muresan, acuzat de complicitate la cumparare de influenta in forma continuata, si de omul de afaceri Gheorghe Ciorba, acuzat de cumparare de influenta.

Conform rechizitoriului DNA, in septembrie 2007, fostul ministru Ioan Muresan ar fi inlesnit transmiterea promisiunii si darea unor produse in valoare de 1.500 de lei si a sumei de 15.000 de euro de la omul de afaceri Gheorghe Ciorba ministrului Agriculturii de la acea data, Decebal Traian Remes, pentru ca acesta sa favorizeze firmele omului de afaceri la licitatii publice organizate de institutii aflate in subordinea sa.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 880 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Abureala !

Ca sa se arate un luptator aprig in lupta cu CORUPTIA,Ciumpalacii din Justitie se infrunta cu...CALTABOSII ! Curat Murdar nea Basescule !
Asta este MARELE CORUPT ? Daca nu ar fi de plins,as ride in hohote !

 

in mod evident trag de timp

Curtea ar trebui sa apeleze la experti straini (interpol, sau ceva de genul asta) ca sa garanteze impartialitate si rezolvare rapida. Daca ajung la prescriptia faptei, judecatorii ar trebui demisi.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor