Medicul Serban Bradisteanu a fost achitat in dosarul de luare de mita

Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 15:21
6274 citiri
Medicul Serban Bradisteanu a fost achitat in dosarul de luare de mita

Medicul Serban Bradisteanu a fost achitat marti de judecatorii de la Tribunalul Bucuresti in dosarul in care era acuzat de luare de mita.

Decizia nu este definitiva, transmite Realitatea TV. DNA a cerut ca medicul Serban Bradisteanu sa fie condamnat la 10 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu si luare de mita. Medicul a mai fost o data achitat de Tribunalul Bucuresti, dar dosarul s-a intors la rejudecare in urma unei decizii a Curtii de Apel.

In dosarul deschis de procurorii DNA pe numele lui Bradisteanu inca din 2007, acesta este acuzat ca ar fi luat spaga patru milioane de euro de la reprezentantii unei firme pentru trucarea unor licitatii legate de achizitionarea de aparatura medicala pentru penitenciare.

Intr-o prima faza, medicul Bradisteanu fusese achitat de Tribunalul Bucuresti, in decembrie 2009. Ca urmare a unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti, dosarul medicului a fost retrimis spre judecare aceleiasi instante.

Cazul, explicat de avocat

Potrivit avocatei Alice Draghici, care l-a reprezentat pe medic in instanta, acuzatiile care i s-au adus lui Serban Bradisteanu au pornit de fapt de la o ancheta de amploare declansata in Elvetia.

"Cazul a inceput sa fie investigat in Elevetia care a suspectat ca o firma elvetiana de echipamente medicale s-ar fi ocupat cu spalare de bani. In contabilitatea firmei din Elvetia erau decontari nejustificate inclusiv pe numele unor persoane importante din lumea medicala. Sunt nume de somitati care apareau ca fiind beneficiarii unor sume de bani. De ce s-a oprit investigatia la domnul Bradisteanu nu ma interseaza.

Firma elvetiana deschisese conturi bancare in paradisuri fiscale unde s-au virat sume mari de bani. Aceste conturi nu au fost niciodata controlate de domnul Bradisteanu si ma bucur ca instanta a reconfirmat ca nu are nicio legatura cu aceste sume de bani. Toate aceste transferuri au fost facute din dispozitia patronului firmei", a declarat avocatul medicului.

Alice Draghici a subliniat ca, desi ancheta a fost inceputa aici la cererea Parchetului din Elvetia, pe calea comisiei rogatorii, procurorii DNA si-au asumat cazul si au "facut tot ce au putut sa convinga instantele ca domnul Bradisteanu este vinovat".

"La cererea Parchetului din Elvetia, pe calea comisiei rogatorii, a fost audiat domnul Bradisteanu. Acolo era dosarul. S-a stabilit ca acele mari nume de medici nu au avut nicio implicare, nu au primit nicio suma de bani. Initial, existau personalitati care, conform contabilitatii firmei, ar fi primit 20.000 de dolari sau 50.000 de dolari. Intre timp firma nu platea niciun impozit, iar banii plecau in paradisuri fiscale in conturi facute tot de ei. DNA a facut tot ce a putut sa convinga instantele ca medicul Serban Bradisteanu este vinovat", a incheiat avocatul medicului.

Medicul Serban Bradisteanu mai este acuzat si intr-un alt dosar, de data aceasta pentru favorizarea infractorului, dupa ce l-a tratat pe Adrian Nastase in urma tentativei de suicid din vara lui 2012 si ar fi incercat sa impiedice incarcerarea acesteia, ascunzand starea adevarata de sanatate in care se afla el.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Serban Bradisteanu achitat, #Serban Bradisteanu judecatori proces mita, #Serban Bradisteanu achitat mita , #proces