Ziare.com

Ministerul Culturii trebuie sa ii plateasca despagubiri lui Florin Chilian

Joi, 05 Martie 2009, ora 14:54

   

Ministerul Culturii trebuie sa ii plateasca despagubiri lui Florin Chilian
Curtea de Apel Bucuresti a anuntat, joi, ca "paratul" obligat sa ii plateasca 10.000 de euro lui Florin Chilian, pentru incalcarea drepturilor de autor, este Ministerul Culturii si Cultelor.

"Schimba in parte sentinta, in sensul ca: admite in parte cererea principala. Constata incalcarea de catre parat a drepturilor de autor si conexe ale reclamantului asupra compozitiei muzicale "Zece". Obliga paratul la echivalentul in lei a sumei de 10.000 euro, curs BNR la data platii, despagubiri catre reclamant.

Obliga paratul la publicarea integrala a hotararii pe cheltuiala acestuia intr-un ziar de mare tiraj. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei. Fara cheltuieli de judecata. Cu recurs", se arata decizia Curtii de Apel Bucuresti din 26 februarie.

Initial, reprezentantii Biroul de Informare si Relatii Publice au comunicat ca firma de publicitate SC GMP Adevertising SRL este "paratul" si, in consecinta, trebuie sa plateasca despagubiri in valoare de 10.000 de euro, calculate la cursul BNR in momentul efectuarii platii.

Magistratii au obligat ministerul la plata sumei de 10.000 de euro, calculata la cursul BNR la momentul in care vor fi platite despagubirile. Decizia nu este definitiva.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1013 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ma mir

oare chiar se intampla in romanica?
ca de obicei se intampla invers.

sau o fi scazut coruptia, nepotismul si inselaciunile statului in tara romaneasca?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor