Ziare.com

Ministerul de Externe si Camera Deputatilor se judeca pentru casti audio

Duminica, 06 Februarie 2011, ora 14:09

   

Ministerul de Externe si Camera Deputatilor se judeca pentru casti audio
Ministerul de Externe a fost dat in judecatat de Camera Deputatilor pe motiv ca, in urma unui de eveniment organizat de MAE, in 2007, s-au furat casti audio din Parlament, iar ministerul nu a platit la timp daunele pentru acest incident.

Este vorba de o suma de peste 4.600 de lei, potrivit Realitatea Tv.

Intregul scandal a pornit dupa ce in vara lui 2007 la Camera Deputatilor a avut loc o conferinta la nivel inalt a OSCE, care a adunat sute de demnitari europeni. La finalul evenimentului unii dintre invitati au uitat insa sa mai restituie castile audio.

In total, aproape 100 de casti au disparut, iar paguba cu care Camera Deputatilor s-a trezit a atins suma de 10.118 lei, potrivit sursei citate.

Prin contractul incheiat cu Camera Deputatilor, Ministerul de Externe se obliga sa achite costurile acestui eveniment - 22.000 de lei, pana la data de 15 august 2007. Zis si facut. Banii au ajuns in contul Camerei Deputatilor la termenul stabilit, insa suma acoperea inchirierea spatiilor si detaliile legate de protocol, nici vorba de castile audio disparute.

Oficialii Camerei Deputatilor au incercat sa rezolve aceasta situatie si prin conciliere au reusit sa obtina contravaloarea castilor, plata facandu-se la finele lui 2009.

Insa, intre timp s-au acumulat penalitati la aceste sume, pe care MAE a refuzat sa le mai plateasca.

In aceste conditii, Ministerul a fost dat in judecata si obligat sa achite penalizari de peste 4.600 de lei. Institutia a atacat sentinta, o decizie finala apartinand Tribunalului Bucuresti.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 725 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

O roaga dl Bakunsky pe Elena Udrea

sa doneze o farama din imensa-i avere, pentru a stinge acest litigiu minor. Eventual sa-si vanda un pantof, pentru binele tarii.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor