Nutu Camataru, din nou in instanta

Luni, 21 Iunie 2010, ora 13:22
3945 citiri
Nutu Camataru, din nou in instanta

Nutu Camataru, pus in libertate la inceputul lunii iunie dupa executarea unei pedepse de 6 ani de inchisoare, a venit luni, la CAB, unde se judeca apelul declarat impotriva sentintei dintr-un alt dosar in care a fost condamnat la 13 ani de inchisoare, insa procesul s-a amanat pentru septembrie.

Ion Balint, cunoscut sub numele de Nutu Camataru, s-a prezentat luni, la Curtea de Apel Bucuresti, unde se judeca apelurile declarate impotriva sentintei Tribunalului Bucuresti prin care a fost condamnat la 13 ani de inchisoare, iar fratele sau, Sile, la 15 ani de detentie.

Insa, pentru ca avocatul din oficiu a doua dintre persoanele cercetate in dosar nu s-a prezentat la proces, instanta a amanat, pentru 15 septembrie, judecarea dosarului. De asemenea, avocatul a fost amendat cu 1.000 de lei, pentru neprezentare.

Tribunalul Bucuresti a decis, in februarie 2009, sa ii condamne pe 33 membri ai clanului Camatarilor la 191, 2 ani de inchisoare, numai una dintre persoanele acuzate fiind achitate de judecatori pentru lipsa de intentie, in timp ce Nutu Camataru a primit 13 ani, iar Sile 15 ani de inchisoare.

Sora Camatarilor, Angela Stoica, numita si Angelica Camataru, a primit o pedeapsa de 12 ani rezultata, adica va efectua pedeapsa cea mai mare pentru ca mai fusese condamnata in alte dosare, Constantin Stoica, zis Gulu, a primit o pedeapsa de 7 ani cu executare, in timp ce mama fratilor Camataru, Smaranda Stoica, a primit o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, cu o perioada de incercare de 7 ani.

Din totalul celor 34 de acuzati, o singura persoana a fost achitata, Violeta Molodetiu, magistratii considerand ca ea a savarsit faptele fara intentie. Majoritatea membrilor clanului au primit pedepse cuprinse intre 5 si 7 ani de inchisoare cu executare.

Decizia Tribunalului Bucuresti a fost atacata cu apel de o parte din membrii clanului Camatarilor.

In 2007, procurorii DIICOT i-au trimis in judecata, intr-un nou dosar penal, pe fratii Vasile si Ion Balint, cunoscuti sub numele de Sile si Nutu Camataru, acuzandu-i ca, in perioada 2002 -2004, au initiat un grup infractional organizat.

In rechizitoriul DIICOT se arata ca reteaua Camatarilor ar fi comis numeroase infractiuni (proxenetism, camatarie, lipsire de libertate, deposedare de bunuri, trafic de persoane etc), pentru a obtine beneficii financiare sau materiale, procurorii constatand, de altfel, ca intre anii 2004 si 2007 au fost inaintate instantei peste 10 cauze penale in care au fost cercetati fratii Balint, rude ale acestora sau alte persoane din clan, preciza Parchetul General.

Prin rechitoriul intocmit in acest nou dosar au fost trimise in judecata, alaturi de fratii Ion si Vasile Balint, mama, sora si fratele acestora - Smaranda Stoica zisa "Mimi Camatareasa", Angela Stoica zisa "Angelica Camataru" si Constantin Stoica zis "Gulu".

Potrivit rechizitoriului, gruparea condusa de Nutu si Sile Camataru, structurata pe principiile unui grup criminal organizat, "si-a extins sfera de influenta in cadrul lumii interlope a municipiului Bucuresti, avand pretentia sa obtina beneficii materiale de pe urma oricaror activitati infractionale care erau derulate de membrii gruparii sale ori de catre persoanele care ajungeau sa se afle sub controlul sau".

Nutu Camataru a fost eliberat, in dimineata de 9 iunie, din Penitenciarul Jilava, dupa executarea unei pedepse de sase ani de inchisoare la care fusese condamnat intr-un alt dosar, plecand acasa pe un cal pursange, fara sa faca nicio declaratie jurnalistilor care-l asteptau la iesire.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Nutu Camataru, #proces Nutu Camataru, #proces Curtea Apel , #proces