Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

O noua amanare in procesul lui Omar Hayssam, la Curtea de Apel Oradea

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 19:34
1199 citiri
O noua amanare in procesul lui Omar Hayssam, la Curtea de Apel Oradea
Foto: Arhiva

Procesul fugii lui Omar Hayssam, judecat de Curtea de Apel Oradea, a fost amanat, din nou, la termenul de luni, magistratii urmand sa se pronunte asupra necesitatii efectuarii unor expertize tehnice si audierii unor martori cu identitate protejata.

Judecatorul Traian Muntean a precizat, inca de la inceputul sedintei de luni, ca nu va mai acorda un nou termen pentru localizarea si instiintarea sirianului despre cauza in care este inculpat.

"Apreciez ca s-au facut toate demersurile posibile, iar cauza a suferit mai multe amanari tocmai din aceasta ratiune, motiv pentru care vom trece la judecarea acesteia", a anuntat judecatorul Traian Munteanu, de la Curtea de Apel Oradea.

Aparatorii lui Omar Hayssam si cei ai fratelui sau, precum si cel al omului de afaceri Moustafa Tartoussi, au cerut, la termenul de luni al procesului judecat la Curtea de Apel Oradea, audierea mai multor martori, inclusiv a unora cu identitate protejata.

"Urmeaza ca instanta sa se pronunte asupra probelor solicitate de aparatorii inculpatilor. Probele constau, printre altele, in incuviintarea efectuarii unor expertize tehnice, respectiv in audierea unor martori prin comisii rogatorii in diferite state arabe precum si a unor martori cu identitate protejata", a precizat Adrian Has, purtator de cuvant al Curtii de Apel Oradea.

Avocatii inculpatilor au solicitat, de asemenea, reaudierea unor martori, printre acestia aflandu-se fostul sef al Directiei de Protectie Interna si Informatii, Virgil Ardelean, ofiteri de Politie si ai Politiei de Frontiera, respectiv subofiteri ai Serviciului Roman de Informatii implicati in caz, printre care si cei care au dat acceptul iesirii vasului Iman T din Romania, vas la bordul caruia se presupune ca Omar Hayssam ar fi parasit tara.

De asemenea, la termenul de luni aparatorii lui Hayssam au solicitat reaudierea inculpatilor in dosar, inclusiv a lui Omar Hayssam. Sirianul ar putea fi audiat din nou fie prin comisie rogatorie, daca va fi localizat in inchisoarea din Siria unde se afla in detentie, ori personal, daca acesta va reveni in Romania, dupa data de 2 ianuarie 2012, daca la care ar urma sa fie eliberat.

Avocatii au mai solicitat declasificarea convorbirilor dintre Omar Hayssam si procurorul Ciprian Nastasiu.

Judecatorii urmeaza sa se pronunte asupra probelor solicitate de avocatii inculpatilor la urmatorul termen de judecata, fixat pentru data de 28 noiembrie.

Mustafa Tartoussi, Mukhles Omar si Mahmoud Omar au fost trimisi in judecata la sfarsitul lunii noiembrie 2007, pentru inlesnire a iesirii din tara a unei persoane despre care se cunostea ca este cercetata pentru fapte de terorism, precum si pe Omar Hayssam, sub aspectul comiterii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 23-30 iunie 2006, Tartoussi a planificat si inlesnit, impreuna cu Omar Mahmoud si Omar Mukhles, iesirea frauduloasa din Romania a lui Omar Hayssam, desi cunostea faptul ca acesta fusese trimis in judecata pentru acte de terorism.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#proces amanat Omar Hayssam, #proces fuga Omar Hayssam , #proces