Povestea a doua trofee de capra neagra gasite la perchezitii intr-un dosar de braconaj

Joi, 20 August 2020, ora 08:47
3857 citiri
Povestea a doua trofee de capra neagra gasite la perchezitii intr-un dosar de braconaj
FOTO Romsilva

Politistii din Hunedoara au fost obligati sa restituie doua perechi de coarne de capra neagra descoperite la o perchezitie realizata intr-un dosar de braconaj. Procurorii au cerut in instanta confiscarea coarnelor, dar cererea a fost respinsa.

Printr-un proces deschis la Judecatoria Brad, judetul Hunedoara, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Brad au cerut confiscarea unor coarne de capra neagra si de cerb, gasite la perchezitii intr-un dosar de braconaj. Dosarul a fost deschis in 2017 dupa ce un barbat a fost surprins, de doua ori, de o camera foto digitala montata pe un fond de vanatoare avand asupra sa o arma si fiind insotit de 3 caini.

Ulterior, barbatul de pe camera foto a fost identificat in persoana lui BFE, despre care nu figura ca detinator de arme letale cu destinatia vanatoare. Politistii au deschis pe numele barbatului dosar penal pentru braconaj si nerespectarea regimului armelor si munitiilor si au obtinut mandate de perchezitie domiciliara.

Suspectul, declarat nevinovat

Cu ocazia perchezitiilor, politistii au ridicat de la adresa la care au descins doua perechi de coarne de capra neagra si un corn de cerb carpatin. In urma anchetei, dosarul penal deschis pe numele barbatului suspectat de braconaj a fost clasat, procurorul considerand ca "chiar daca exista suspiciuni cu privire la prezenta inculpatului pe cele doua filmari in fondul cinegetic, avand asupra sa o arma, aceasta imprejurare nu poate fi interpretata in sensul existentei unor dovezi certe de vinovatie, cata vreme nu exista elemente probatorii certe si directe".

"Astfel, nu exista probe cu privire la existenta armei asupra inculpatului si nici nu sunt evidentiate actiuni efective de vanatoare ori acte concrete descoperite la fata locului, sau in urma perchezitiilor, obiecte sau produse specifice folosite in cazul infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si munitiilor", se arata prin ordonanta de clasare prin care s-a decis ca impotriva barbatului nu exista probe ca se face vinovat de faptele pentru care este acuzat.

Proces pentru confiscarea trofeelor gasite la perchezitie

Odata cu clasarea dosarului, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Brad au deschis proces pentru confiscarea, de la barbat, a doua perechi de coarne de capra neagra si a unui corn de cerb, gasite cu ocazia perchezitiei.

Doi martori audiati in dosar au dat declaratii in fata judecatorilor din care a reiesit ca trofeele ridicate cu ocazia perchezitiei nu apartin barbatului care a fost vizat de ancheta, ci fratelui sau, care le-ar fi cumparat din Franta dintr-o piata de vechituri.

"Din declaratia intimatului B.G. (data in calitate de martor in cursul urmaririi penale) rezulta ca cornul de cerb carpatin ii apartine, gasindu-l personal in urma cu mai multi ani. Astfel, se va respinge propunerea Parchetului de pe langa Judecatoria Brad. Se va dispune restituirea catre intimatul B.S.A. a doua trofee de capra neagra care se afla depuse la camera de corpuri delicte a IPJ Hunedoara, iar catre intimatul B.G. se va dispune restituirea unui corn de cerb carpatin ambalat si sigilat cu sigiliul MAI, care se afla depus la camera de corpuri delicte a IPJ Hunedoara", se arata in sentinta Judecatoriei Brad, ramasa definitiva prin neatacare.

Cum s-a terminat finala Ligii Națiunilor din America de Nord. SUA și Mexic au jucat cu trofeul pe masă
Cum s-a terminat finala Ligii Națiunilor din America de Nord. SUA și Mexic au jucat cu trofeul pe masă
Selecţionata Statelor Unite a învins cu scorul de 2-0 echipa Mexicului şi-a păstrat titlul în Liga Naţiunilor din zona CONCACAF (America de Nord, America Centrală şi Caraibe). Americanii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#capra neagra, #coarne, #trofeu, #confiscare , #proces