Primarul din Ramnicu Valcea, trimis in judecata

Luni, 20 Mai 2013, ora 14:49
1612 citiri
Primarul din Ramnicu Valcea, trimis in judecata
Foto: Arhiva

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a primarului suspendat al municipiului Ramnicu Valcea, Emilian Francu, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, la inceputul anului, primaria Ramnicu Valcea a incredintat unei firme de arhitectura un proiect cu denumirea "Reorganizarea si amenajarea spatiului public central din municipiul Ramnicu Valcea", avand ca obiect amenajarea unei piete publice, a unei parcari subterane si a unui pasaj pietonal in aceasta localitate. Costul serviciilor de proiectare a fost fixat la suma de aproximativ 200.000 euro.

In ianuarie, inculpatul i-a pretins administratorului firmei de arhitectura, denuntator in cauza, societate careia ii fusese incredintat contractul de prestari de servicii in valoare de 200.000 de euro, un procentaj de 10% din aceasta suma, in schimbul semnarii tuturor actelor ce intrau in atributiile sale de serviciu in legatura cu incheierea, derularea si executarea contractului de prestari servicii.

"Dupa finalizarea lucrarilor mentionate in contractul de prestari de servicii si dupa plata unei prime transe din banii datorati de primarie, la data de 22 aprilie, inculpatul Francu i-a pretins aceluiasi denuntator sa ii remita, printr-un intermediar, suma de 50.000 lei pentru ca, in schimb sa semneze documentele care conditionau efectuarea platii celei de-a doua transe catre firma denuntatorului, in contul prestarii de servicii al caror beneficiar era primaria Ramnicu Valcea.

Primarul din Ramnicu Valcea, suspendat din functie

De asemenea, inculpatul i-a mai solicitat aceluiasi denuntator sa mai achite si suma de 40.000 lei, disimulata intr-un contract de sponsorizare, dupa plata ultimei transe pentru prestarea serviciilor de catre firma denuntatorului", sustine DNA.

In 25 aprilie, conform intelegerii anterioare, denuntatorul i-a remis lui Emilian Francu, prin intermediar, suma de 50.000 lei, imprejurare in care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.

O zi mai tarziu, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Emilian Francu.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Bucuresti.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Emiliam Francu trimis judecata, #primar Ramnicu Valcea trimis judecata , #proces
Comentarii
Poza vindictive666
vindictive666
rank 5