Primarul din Targoviste a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Vineri, 27 Mai 2011, ora 15:26
1828 citiri
Primarul din Targoviste a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu
Foto: Arhiva

Primarul municipiului Targoviste, Gabriel Boriga (foto), a fost trimis in judecata vineri de procurorii DNA, acuzat fiind de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata.

Alaturi de acesta au mai fost trimisi in judecata si Mihai Olaru, fost director al Directiei de Constructii Edilitar Gospodaresti si Gheorghe Simoiu administrator al S.C. Utilex Construct S.R.L. Pucioasa, sub diverse acuzatii precum abuz in serviciu contra intereselor publice, instigare la uz de fals in legatura directa cu infractiunile asimilate celor de coruptie sau uz de fals, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca in cursul anului 2009, Gabriel Boriga i-a solicitat lui Mihai Olaru sa achizitioneze echipamente de joaca de la S.C. UTILEX CONSTRUCT S.R.L. fara respectarea procedurilor legale de achizitie publica.

Mihai Olaru a incheiat trei contracte de furnizare de echipamente de joaca fara a derula procedurile de achizitii publice, firma furnizoare a echipamentelor fiind administrata de finul primarului Gavriel Boriga, inculpatul Simoiu Gheorghe.

De asemenea, primarul din Targoviste a aprobat plata acestor contracte cu incalcarea prevederilor legale.

In aceasta modalitate, bugetul public al Municipiului Targoviste a fost prejudiciat cu suma de 399.832,18 lei (aproximativ 94.360 euro) reprezentand diferenta dintre pretul platit de Primaria Municipiului Targoviste si pretul cu care S.C. UTILEX CONSTRUCT S.R.L a achizitionat echipamentele de joaca de la producator, mai sustin procurorii DNA.

In plus, acestia mai arata in rechizitoriu ca pentru a crea aparenta de legalitate a acestor achizitii, in cursul lunii februarie 2010, inculpatul Mihai Olaru a solicitat unui subordonat sa intocmeasca in fals noua solicitari de oferte catre S.C. Utilex Construct S.R.L. si alte societati comerciale.

In acelasi scop, Gheorghe Simoiu a furnizat institutiei conduse de Olaru Mihai mai multe oferte intocmite in fals.

De asemenea, in data de 29 martie 2011, pentru a justifica lipsa de la audierile efectuate de procurori in prezentul dosar penal, Gheorghe Simoiua folosit o adeverinta medicala falsificata.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Targoviste, iar pentru recuperarea pagubei s-a pus sechestru asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinand inculpatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#primar Targoviste trimis judecata, #Boriga primar judecata , #proces