Primarul din Targoviste a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Vineri, 27 Mai 2011, ora 15:26
1588 citiri
Primarul din Targoviste a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Targoviste, Gabriel Boriga (foto), a fost trimis in judecata vineri de procurorii DNA, acuzat fiind de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata.

Alaturi de acesta au mai fost trimisi in judecata si Mihai Olaru, fost director al Directiei de Constructii Edilitar Gospodaresti si Gheorghe Simoiu administrator al S.C. Utilex Construct S.R.L. Pucioasa, sub diverse acuzatii precum abuz in serviciu contra intereselor publice, instigare la uz de fals in legatura directa cu infractiunile asimilate celor de coruptie sau uz de fals, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca in cursul anului 2009, Gabriel Boriga i-a solicitat lui Mihai Olaru sa achizitioneze echipamente de joaca de la S.C. UTILEX CONSTRUCT S.R.L. fara respectarea procedurilor legale de achizitie publica.

Mihai Olaru a incheiat trei contracte de furnizare de echipamente de joaca fara a derula procedurile de achizitii publice, firma furnizoare a echipamentelor fiind administrata de finul primarului Gavriel Boriga, inculpatul Simoiu Gheorghe.

De asemenea, primarul din Targoviste a aprobat plata acestor contracte cu incalcarea prevederilor legale.

In aceasta modalitate, bugetul public al Municipiului Targoviste a fost prejudiciat cu suma de 399.832,18 lei (aproximativ 94.360 euro) reprezentand diferenta dintre pretul platit de Primaria Municipiului Targoviste si pretul cu care S.C. UTILEX CONSTRUCT S.R.L a achizitionat echipamentele de joaca de la producator, mai sustin procurorii DNA.

In plus, acestia mai arata in rechizitoriu ca pentru a crea aparenta de legalitate a acestor achizitii, in cursul lunii februarie 2010, inculpatul Mihai Olaru a solicitat unui subordonat sa intocmeasca in fals noua solicitari de oferte catre S.C. Utilex Construct S.R.L. si alte societati comerciale.

In acelasi scop, Gheorghe Simoiu a furnizat institutiei conduse de Olaru Mihai mai multe oferte intocmite in fals.

De asemenea, in data de 29 martie 2011, pentru a justifica lipsa de la audierile efectuate de procurori in prezentul dosar penal, Gheorghe Simoiua folosit o adeverinta medicala falsificata.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Targoviste, iar pentru recuperarea pagubei s-a pus sechestru asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinand inculpatilor.

Citeste si:
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a reacționat vineri, 28 ianuarie, la criticile primite de cetățeni din cauza problemelor legate de termoficare. Într-unul dintre mesajele critice, un...
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut vineri, 28 ianuarie, noi declarații aberante împotriva vaccinării anti-Covid. Invitată la un post de televiziune intitulat News România, senatoarea a...