Procesele lui Chitac si Stanculescu, amanate

Marti, 24 Martie 2009, ora 13:28
881 citiri
Procesele lui Chitac si Stanculescu, amanate

Procesul in care Victor Stanculescu solicita intreruperea executarii pedepsei a fost amanat pentru 14 aprilie, pe motiv ca nu exista toate semnaturile pe concluziile noii expertize medicale, iar procesul lui Mihai Chitac a fost si el amanat, pentru ca noua expertiza nu a fost finalizata.

In cazul lui Chitac, care cere prelungirea perioadei de intrerupere a pedepsei, Tribunalul Militar Teritorial a amanat procesul pentru 31 martie, desi perioada de eliberare provizorie expira inainte de aceasta data.

Fostul general nu a fost prezent in sala de judecata, avocatul sau aducand o adeverenta medicala, potrivit careia acesta este internat din 23 martie la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca.

Judecatorul a subliniat ca pe adeverinta trebuia specificat daca Mihai Chitac este internat la pat sau ambulatoriu. Avocatul Alice Draghici a spus, insa, ca fostul ministru al Sanatatii, Daniela Bartos, i-a explicat ca nu poate scrie pe adeverinta decat daca este internat in ambulatoriu.

Tot marti, Tribunalul Militar Teritorial a amanat procesul prin care Victor Stanculescu (foto) solicita intreruperea executarii pedepsei, instanta luand aceasta decizie pentru ca raportul de expertiza medico-legala ce a fost depus la dosar sa fie semnat de toti membrii comisiei care au participat la aceasta.

La cererea avocatilor fostului general, judecatorul a decis sa retrimita raportul comisiei de noua expertiza medico-legala, pentru membrii acesteia sa semnaze concluziile sale. Concluziile raportului au fost semnate doar de doi membri ai comisiei, adica de presedintele acesteia si de reprezentantul retelei sanitare a Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Instanta a mai cerut ca raportul de expertiza sa fie avizat si de Comisia Superioara medico-legala.

De asemenea, Tribunalul Militar Teritorial va trimite o adresa la ANP pentru ca aceasta institutie sa dea informatii daca in reteaua sa sanitara exista dotarile necesare pentru acordarea ingrijirilor recomandate de medic in cazul Stanculescu.

Fostul general a fost prezent in sala de judecata la termenul de marti.

Potrivit concluziilor ultimei expertize, Stanculescu ar putea fi tratat in reteaua ANP, desi medicii cardiolog si neurolog au sustinut ca afectiunile fostului general sunt foarte grave.

Tribunalul Militar Teritorial a dispus, pe 10 martie, o noua expertiza medicala in cazul lui Mihai Chitac, la cererea aparatorilor, care au sustinut ca fostul general nu poate fi operat pana la termenul la care expira perioada de intrerupere a pedepsei si ca starea acestuia s-ar fi inrautatit.

Victor Stanculescu si Mihai Chitac au cerut eliberarea, pe motive medicale, din penitenciar, dupa ce au fost condamnati definitiv la 15 ani de inchisoare si degradare militara in procesul Revolutiei de la Timisoara.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Mihai Chitac, #Victor Stanculescu, #amanare proces, #cerere eliberare penitenciar , #proces