Procesul gen.(r) Eugen Badalan va continua la instanta suprema

Luni, 19 Octombrie 2009, ora 23:38
2294 citiri
Procesul gen.(r) Eugen Badalan va continua la instanta suprema

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, luni, recursul procurorilor impotriva deciziei Sectiei Penale care a decis, in aprilie, sa trimita la DNA pentru refacerea urmaririi penale dosarul in care fostii sefi ai Statului Major, Mihail Popescu si Eugen Badalan, sunt acuzati de abuz in serviciu.

Astfel, dosarul nu se va mai duce la procurori, pentru refacerea urmarii penale, ci se va judeca in continuare la Sectia Penala a inaltei Curti de Casatie si Justitie. Decizia instantei este definitiva.

Procurorul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a criticat, in sedinta de luni a Completului de 9 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), decizia Sectiei Penale a aceleiasi instante, care, in aprilie, a trimis dosarul la Sectia civila a DNA, dupa ce s-a constatat necompetenta materiala a Sectiei Penale a Directiei.

Procurorul a sustinut ca dosarul a fost instrumentat in mod corect si a solicitat ca judecarea dosarului sa continue tot la instanta suprema. De asemenea, reprezentantul DNA a criticat faptul ca ICCJ a dispus ridicarea masurilor asiguratorii puse pe bunurile celor sase generali invinuiti in dosar.

Inalta Curte a decis, pe 1 aprilie, sa trimita la Sectia civila a DNA dosarul in care fostii sefi ai Statului Major, Mihail Popescu si Eugen Badalan, sunt acuzati de abuz in serviciu, dupa ce a admis exceptia necompetentei materiale a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie - Sectia militara, de a efectua urmarirea penala in cauza, pe motiv ca au fost anchetati si civili, situatie in care competenta revenea PiCCJ - DNA - Sectia Civila.

Instanta suprema a mai decis sa ridice masurile asiguratorii puse pe bunurile celor sase generali invinuiti in dosar. DNA ii acuza pe fostii sefi ai Statului Major, general (r) Mihail Popescu si Eugen Badalan, si pe alti patru inculpati ca au subevaluat preturile la deseurile metalice rezultate din dezmembrarea tehnicii militare si au acceptat preturi supraevaluate la anvelope in contractul incheiat cu SC Tofan.

In acest dosar au mai fost trimisi in judecata, in decembrie 2007, pe generalul (r) Neculae Otelea, fost sef Serviciu Logistic in cadrul S.M.F.T. in perioada 2001- 2004, colonel (r) Toader Mandea, fost sef Serviciu financiar-contabil al SMFT in perioada 2000-2004, colonel (r) Eugen Calcan, fost sef Serviciu Logistic al SMFT, in perioada 2000-2001, Simion Linca, fost sef al Biroului juridic si de drept umanitar al S.M.F.T. in perioada 2001-2006.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Eugen Badal general, #proces judecata Eugen Badalan, #Instanta Suprema , #proces