Procesul lui Antonie Solomon, amanat pana in mai

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 10:32
1078 citiri
Procesul lui Antonie Solomon, amanat pana in mai

Procesul pe fond in cazul primarului Craiovei, Antonie Solomon, care a fost trimis in judecata alaturi de alte trei persoane pentru infractiuni de coruptie, a fost amanat, marti, din lipsa de procedura si s-a fixat un nou termen pentru data de 11 mai.

Primul termen al procesului era programat pentru data de 13 aprilie, insa dosarul nu a ajuns in timp util la Tribunalul Arges, deoarece, cu o zi in urma, la Curtea de Apel PItesti s-a judecat recursul depus de avocatii lui Solomon la decizia de respingere a cererii de eliberare sub control judiciar.

Pe data de 13 aprilie se implineste un an de cand procurorii DNA au descins la locuinta finantatorului FC Arges, Cornel Penescu, si de cand omul de afaceri a fost retinut, fiind acuzat in mai multe dosare de acte de coruptie. Cornel Penescu a fost intre timp eliberat, fiind cercetat in stare de libertate.

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, ramane in arest, a decis, luni seara, 12 aprilie, Curtea de Apel Pitesti, care a respins recursului formulat de avocati la decizia Tribunalului Arges de respingere a cererii de eliberare sub control judiciar.

Antonie Solomon a fost dus la Curtea de Apel in jurul orei 11.30, insa audierile din sala de judecata au inceput in jurul pranzului. Ca de fiecare data, primarul suspendat al Craiovei a fost asteptat in fata instantei de cativa sustinatori care l-au incurajat si i-au strigat ca-l asteapta acasa. Primarul suspendat al Craiovei nu a facut nicio declaratie la intrarea in sala de judecata.

Avocatul lui Solomon a afirmat in fata instantei ca nu este normal ca ceilalti trei inculpati din dosar sa fie cercetati in stare de libertate, iar clientul lor sa stea in arest si, in plus, a motivat ca nu au fost aduse dovezi suplimentare in acest dosar.

"Eu cred in actul de justitie din tara. Daca veti considera ca nu reprezint pericol social, atunci luati masura care se impune!", a spus si Antonie Solomon in fata completului de judecata.

Magistratii Tribunalului Arges au respins, pe data de 7 aprilie, cererea de eliberare provizorie depusa in instanta de catre avocatii primarului suspendat al Craiovei, Antonie Solomon.

Antonie Solomon si-a petrecut Pastele la Penitenciarul Colibasi, dupa ce Curtea de Apel Pitesti i-a respins, in data de 26 martie, recursul declarat de avocati la masura de prelungire a arestului cu inca 60 de zile, dispusa de Tribunalul Arges.

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, arestat preventiv pe data de 3 martie pentru acte de coruptie, a fost transferat, pe data de 23 martie, din arestul IPJ Arges la Penitenciarul Colibasi.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#proces Antonie Solomon, #amanare proces, #proces Solomon , #proces