Reducerea salariilor cu 25%, declarata ilegala si de Tribunalul Calarasi

Vineri, 12 Noiembrie 2010, ora 15:39
5418 citiri
Reducerea salariilor cu 25%, declarata ilegala si de Tribunalul Calarasi
Foto: 1235

Tribunalul Calarasi a hotarat, vineri,ca taierea cu 25% a salariilor este ilegala, la doar o zi dupa ce Tribunaul Valcea a dat castig de cauza celor sase functionari de la Primaria Voineasa si celor doi judecatori de la Judecatoria Balcesti, care au contestat in instanta decizia Guvernului de diminuare a salariilor.

Sindicatul Liber din Invatamant Calarasi, afiliat la Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), a demonstrat in instanta ca retinerea a 25% din indemnizatia de concediu este ilegala, prin urmare, autoritatile locale sunt obligate sa restituie sumele aferente membrilor de sindicat din Calarasi carora li s-au retinut acesti bani, se arata intr-un comunicat al FSLI, remis Ziare.com.

"Decizia Tribunalului Calarasi confirma faptul ca Legea 118/2010, prin care Guvernul a redus veniturile cu 25%, incepand cu data de 1 iulie 2010, este una abuziva. FSLI si-a exprimat aceasta pozitie inca de la punerea in aplicare a acestei legi", precizeaza sursa citata.

Presedintele FSLI, Simion Hancescu, a declarat ca federatia mai are procese pe rol, iar astfel de decizii ale magistratilor s-ar putea extinde in toata tara.

"Mai avem astfel de procee pe rol in toata tara. Este doar prima sentinta favorabila profesorilor. Asteptam sa vedem daca si la Curtea de Apel Pitesti se va da aceeasi sentinta. Daca raspunsul va fi favorabil profesorilor, e clar ca acest lucru se va extinde in toata tara", a punctat Hancescu, la Realitatea TV.

Taierea salariilor cu 25% este ilegala - decizie a Tribunalului Valcea (Video)

Intr-un alt proces, magistratii Tribunalului Valcea au decis ca reducerea salariilor cu 25% in cazul a sase functionari de la Primaria Voineasa si a doi judecatori de la Judecatoria Balcesti, care au contestat in instanta decizia de diminuare a salariilor este ilegala, astfel ca cele opt persoane ar urma sa isi primeasca banii inapoi.

Alianta "Sed Lex" spune ca are peste 80.000 de actiuni in instanta privind reducerea salariilor cu 25% iar in urma deciziei Tribunalului Valcea, peste 5.200 de angajati vor mai da statul in judecata pentru recuperarea banilor care le-au fost luati din iulie.

Pe de alta parte, premierul Emil Boc a declarat, vineri, ca astfel de decizii ale instantelor din Romania nu au niciun efect asupra aplicarii in continuare a legii de reducere a veniturilor bugetarilor cu 25%.

"Decizia Curtii Constitutionale privind Legea de reducere a salariilor este de constitutionalitate. O decizie judecatoreasca a unei instante nu poate opri aplicarea legii, iar aceasta decizie va fi atacata la instantele superioara, nefiind definitiva", a spus Emil Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#taiete salarii ilegala, #reduceri salarii ilegale tribunal calarasi , #proces