Regele Mihai scoate RA-APPS din Complexul Furnica - Peles

Marti, 08 Iunie 2010, ora 19:45
3914 citiri
Regele Mihai scoate RA-APPS din Complexul Furnica - Peles

Regele Mihai va intra, prin executare silita, in posesia Complexului "Furnica" din Sinaia, dupa un proces in care Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a solicitat compensarea unor cheltuieli ale statului, regia urmand sa evacueze complexul in maximum o luna.

Decizia de executare silita a fost emisa anul trecut de Judecatoria Ploiesti si contestata fara succes de catre RA-APPS.

Complexul Furnica, imobilul care face parte din Domeniul Peles, are aproximativ 240 de incaperi, la care se adauga ateliere, terase si altele in suprafata totala de 3.982 metri patrati.

"Regele Mihai nu a intrat inca efectiv in posesie, pentru ca RA-APPS a solicitat un ragaz de o luna pentru a-si putea evacua bunurile din cadrul imobilelor care au fost retrocedate, iar Casa Regala a fost de acord cu acest termen", a declarat, marti, Adrian Vasiliu, avocatul Casei Regale, citat de Mediafax.

Executarea silita survine dupa ce, in 2006, Guvernul, prin RA-APPS, si Casa Regala au convenit ca Regelui Mihai I sa ii fie restituite proprietatile care reprezentau Domeniul Peles.

Decizia de restituire nu a fost insa pusa in aplicare in lipsa unui consens privind valoarea de compensare a cheltuielilor efectuate de stat, iar RA-APPS a continuat sa administreze aceste imobile din cadrul complexului, mai putin Castelul Peles.

Guvernul a apreciat in negocieri ca suma aferenta compensarii se ridica la minimum 10,7 milioane euro, in timp ce reprezentantii Casei Regale au considerat ca suma respectiva este de 2,5 milioane euro.

Citeste si:
Are nevoie România de un general în fruntea guvernului?
Are nevoie România de un general în fruntea guvernului?
În vremuri normale, democrațiile își țin militarii departe de politică. Un general în fruntea guvernului sugerează că politicul e depășit, că nu mai are resurse și că doar o mână...
PNL dorește refacerea coaliției cu USR, dar după ce formațiunea condusă de Cioloș va vota guvernul minoritar Ciucă
PNL dorește refacerea coaliției cu USR, dar după ce formațiunea condusă de Cioloș va vota guvernul minoritar Ciucă
Secretarul general al PNL Dan Vîlceanu a declarat că PNL doreşte refacerea coaliţiei cu USR, dar după ce vor vota Cabinetul minoritar Ciucă: ”Este un prim pas să pui un guvern acum şi...
Sursa: Ziare.com