Sechestru pe averea lui Dinel Nutu

Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 18:11
1698 citiri
Sechestru pe averea lui Dinel Nutu
Foto: Arhiva

Instanta a decis sa fie pus sechestru asigurator pe bunurile lui Dinel Nutu (fost Staicu) pana la o valoare de peste 26 de milioane de lei, la propunerea procurorilor, pentru recuperarea prejudiciul din dosarul in care este acuzat ca a fraudat patrimoniul Transgaz Medias cu 11 milioane de euro.

Judecatoria Sectorului 2 a admis, in 15 mai, cererea procurorilor si a dispus aplicarea masurii sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale lui Dinel Staicu (fost Nutu), pana la concurenta sumei de peste 26.082.000 de lei, in dosarul privind fraudarea patrimoniului SC Transgaz SA Medias cu peste 11 milioane de euro.

Dinel Staicu, dat in urmarire nationala, si-a schimbat numele in Dinel Nutu

Decizia a fost contestata de Dinel Nutu la Tribunalul Bucuresti, care a respins marti recursul acestuia, decizia fiind definitiva. Dosarul privind fraudarea Transgaz Medias este la Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti, urmatorul termen fiind stabilit pentru 12 iunie.

Dinel Nutu (fost Staicu) a fost trimis in judecata in noiembrie 2007 in dosarul privind fraudarea patrimoniului SC Transgaz SA Medias cu peste 11 milioane de euro. Alaturi de acesta sunt judecati mai multi directori si administratori.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au stabilit ca, in perioada august 2000 - iulie 2001, Aurel Coconea ar fi incheiat ilegal 14 conventii de plati cu cinci societati cu capital integral de stat, prin care ar fi interpus in circuitul financiar dintre societatile de stat transportatoare, distribuitoare si respectiv beneficiare de gaze naturale, patru firme private controlate de Dinel Staicu. Cele patru firme sunt SC BDJ SA Craiova, SC Padogaz SA Bucuresti, SC Sironex SA Craiova si SC Dumimpex SM SRL Bucuresti.

Dinel Staicu ramane in arest, la Budapesta

La solicitarea SNTGN Transgaz SA Medias, societatile de stat consumatoare de gaze au achitat in conturile celor patru firme suma de 132,5 miliarde de lei vechi.

Anchetatorii au stabilit ca cele patru firme controlate de Dinel Staicu - reprezentate de Cornel Volintiru, Vlad Rebega, Carmen Ioana Popescu, Tudorica si Iulian Siclitaru - nu ar fi avut activitate comerciala, nu ar fi avut relatii comerciale cu societatile implicate in incheierea actelor de compensare si nici nu ar fi prezentat credibilitate financiara.

Sumele de bani astfel incasate ar fi fost directionate catre firmele din grupul controlat de omul de afaceri craiovean Dinel Staicu si ar fi ajuns in conturile personale ale acuzatilor sau in conturile altor societati in care acestia ar fi fost implicati si de unde ar fi fost retrase in numerar.

Dinel Nutu (Staicu) a fost eliberat pe cautiune

Pentru negocierea si incheierea conventiilor de plati, Dinel Staicu ar fi beneficiat si de sprijinul lui Adrian Bogza, care ar fi primit suma de noua miliarde de lei vechi, achitata in contul SC Delta Telecom SA, cu titlu de comision de intermediere, potrivit DNA.

In 4 aprilie 2011, Dinel Staicu a fost condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare in dosarul privind fraudarea Bancii Internationale a Religiilor. Anterior, Staicu a preluat numele sotiei, de Nutu, astfel ca omul de afaceri nu a fost de gasit, instanta de executare a pedepsei dandu-l in urmarire nationala, pe vechiul nume.

In 7 aprilie 2011, Dinel Nutu a fost dat in urmarire internationala, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare, iar in 19 aprilie 2011 a fost prins in localitatea Mako din Ungaria. Ulterior, Judecatoria Budapesta a confirmat mandatul european de arestare si l-a predat Politiei Romane, fiind incarcerat.

Judecatoarea Viorica Dinu, eliberata din functie de Basescu

Intre timp, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis anularea condamnarii de sapte ani de inchisoare a lui Staicu, intrucat a mai fost judecat pentru aceleasi fapte.

Dinel Nutu a fost eliberat din arest in 11 februarie, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti. Judecatoarea Antonela Costache, care a fost in completul ce a dat decizia din 11 februarie, este cercetata pentru luare de mita in schimbul unor solutii in mai multe dosare, printre care si cel al lui Dinel Nutu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dinel Nutu sechestru avere, #Dinel Nutu avere, #Dinel Nutu proces, #Dinel Nutu Transgaz , #proces
Comentarii
Poza kickk227
kickk227
rank 5
E prea bine informat pentru a avea ceva pe numele lui.