Sorin Oprescu, trimis in judecata - Primul termen in proces (Video)

Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 06:18
4919 citiri
Sorin Oprescu, trimis in judecata - Primul termen in proces (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Procesul lui Sorin Oprescu, trimis in judecata pentru luare de mita, spalare de bani si abuz in serviciu, incepe luni la Tribunalul Bucuresti, dupa ce procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au trimis vineri dosarul la instanta.

Luni, de la ora 13.00, este primul termen stabilit de judecatorul de camera preliminara pentru verificarea masurilor asiguratorii si preventive din dosar.

Sorin Oprescu, trimis in judecata pentru luare de mita, spalare de bani, abuz si constituire de grup infractional

Sorin Oprescu, Bogdan Popa, fost sef al Administratiei Cimitirelor, si alte sapte persoane au fost trimisi in judecata, vineri, Popa fiind acuzat ca ar fi constituit un grup infractional care a urmarit luarea de mita, din sume provenite din bugetul PMB, pe care, din 2013, l-ar fi condus primarul Capitalei.

Sorin Mircea Oprescu, primar al Capitalei la data faptelor, in prezent suspendat din functie, a fost trimis in judecata, in arest la domiciliu, pentru luare de mita, spalare de bani, abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, si constituire a unui grup infractional organizat.

Sorin Oprescu, trimis in judecata: DNA cere confiscarea extinsa in cazul averii primarului suspendat

Bogdan Cornel Popa, director al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Portile Bucurestiului si ulterior al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, la data faptelor, va fi judecat pentru luare de mita (patru infractiuni), complicitate la luare de mita, dare de mita (doua infractiuni), complicitate la dare de mita, trafic de influenta (cinci infractiuni), spalare de bani (patru infractiuni), abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, in forma continuata (trei infractiuni) si constituire a unui grup infractional organizat.

Consilierul lui Oprescu, condamnat la 4 ani de inchisoare

Fostul sef al Administratiei Cimitirelor din cadrul Primariei Capitalei este in arest la domiciliu.

Tot in arest la domiciliu este si Romeo Albu, trimis in judecata pentru complicitate la spalare de bani (doua infractiuni), complicitate la dare de mita si constituire a unui grup infractional organizat.

Alte patru persoane acuzate in acest dosar au fost trimise in judecata in stare de arest preventiv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sorin Oprescu proces, #Sorin Oprescu trimis judecata, #Sorin Oprescu mita spalare bani , #proces