Ziare.com

Tablourile furate din Olanda NU au fost arse, ci vandute in Ucraina (Video)

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 15:20

   

Tablourile furate din Olanda NU au fost arse, ci vandute in Ucraina (Video)
Suspectul principal in cazul tablourilor furate din Olanda a recunoscut ca le-a furat si le-a vandut unui intermediar ucrainean.

Astfel, in urma declaratiilor date de Radu Dogaru, anchetatorii au o noua pista de recuperare a operelor de arta, transmite Digi24.

Acesta le-a explicat judecatorilor ca declaratia mamei sale conform careia tablourile ar fi fost arse a fost facuta sub presiune si ca operele au fost de fapt predate unui barbat pe nume Vladimir.

Radu Dogaru, Eugen Darie si Alexandru Bitu au recunoscut, marti, in fata instantei, toate faptele de care sunt acuzati in dosarul furtului de tablouri si au cerut sa fie judecati in baza probelor administrate in faza de urmarire penala.

Instanta Judecatoriei Sectorului 3 i-a intrebat, la termenul de marti, pe inculpatii din dosarul privind furtul celor sapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam daca solicita ca judecata sa aiba loc in baza probelor administrate in faza de urmarire penala, pe care le cunosc si le insusesc.

Furtul de tablouri din Olanda: Ce targ a vrut sa faca hotul cu autoritatile olandeze

Radu Dogaru, Eugen Darie si Alexandru Bitu au spus ca recunosc toate faptele pentru care au fost trimisi in judecata de procurori si vor sa fie judecati in baza acestora, cu aplicarea prevederilor articolului 320 indice 1 din Codul penal.

Judecata poate avea loc numai in baza probelor administrate in faza de urmarire penala doar atunci cand inculpatul declara ca recunoaste in totalitate faptele retinute in actul de sesizare a instantei si nu solicita administrarea de probe, cu exceptia inscrisurilor in circumstantiere pe care le poate administra la acest termen de judecata, potrivit articolului 320 indice 1.

In acest caz, inculpatul va beneficiaza de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsa prevazute de lege, in cazul pedepsei inchisorii.

In 15 iulie, procurorii DIICOT i-au trimis in judecata pe Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat si, in lipsa, pe Adrian Procop, in dosarul privind furtul celor sapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, valoarea prejudiciului fiind estimata la 18 milioane de euro.

De la muzeul din Rotterdam au fost furate atunci tablourile "Tete d'Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" si "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fenetre ouverte, dite la fiancee" de Paul Gauguin, "Autoportrait" de Meyer de Haan si "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4856 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

q

ala a fost jaf la comanda. raketul a facut comanda si a dat loveaua iar astia au furat. tablourile se afla intro suburbie a moscovei ,intro vila de 2000m2

 

Alcool, se poate lua in calcul si ideia ta.

Mai trebuie luate in considereare si acele"Guri rele", care spun adesea ca acesti talhari, hoti si cersetori sunt trimisi in strainatate cu un scop bine definit: acela de a ne compromite.Guvernantii rusi fierb de necaz pentru faptul ca suntem in UE si ei nu ne mai pot subordona. Shalom

ortodoxie vs islam

in zeci de tari islamice daca atingeau cu mana tablourile, le taiau mana, daca scoteau limba la tablouri le taiau limba ..... in rromania pentru o paguba de zeci de milioane de euro vor face 2, 3 ani de pension pe banii sclavilor. deputatul psd bivolaru a luat 2 ani jumate pentru frauda de (parca) 60 de milione! Toti hotzii si banditii din rromania serbeaza decembrie 89 ca ziua lor nationala: ziua cand s-a dat liber la JAF!

 

kott@...ce legatura au hotii astia cu Ortodoxia???...

astia nu cred in Alah...daca ar crede nu ar fura amigo...Astia nu s Crestini Ortodoxi...sunt credinciosi Manelisti...Si ce credeti dvs. ca in Islam nu se fura???...haha...atunci de ce le taie miinile la aia pe acolo?...degeaba??...nu cred.Si in Islam si in Ortodoxie sau in orice Religie sunt uscaturi ce nu cred in Dumnezeu...din pacate...

excelent graiesti,,,,hotii au legatura cu ortodoxia ,,,ce dr,a

c sant ortodoxi,,,,,si rumani pe deasupra,,,,,

Si plata expertizei....

din care a rezultat ca cel putin trei tablouri au fost furate pe ce baza se va face sau s-a facut? Concluzia este ca niste hoti fac misto de anchetatori, implicit de presa....care in foamea dupa senzational avorteaza si nu filtreaza profesionist "informatiile" ejectate de aiurea.

 

Si plata expertizei...

din care a rezultat ca cel putin trei tablouri au fost ARSE pe ce baza se va face sau s-a facut? Concluzia este ca niste hoti fac misto de anchetatori, implicit de presa....care in foamea dupa senzational avorteaza si nu filtreaza profesionist "informatiile" ejectate de aiurea.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor