Tartoussi si cei doi frati ai lui Hayssam au voie sa iasa din tara

Marti, 08 Iunie 2010, ora 18:22
939 citiri

Magistratii Curtii de Apel au dispus, marti, ridicarea interdictiei de a parasi tara in cazul celor doi frati ai lui Omar Hayssam, precum si in cazul omului de afaceri sirian Mustafa Tartoussi, insa decizia nu este definitiva, putand fi atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Magistratii de la Curtea de Apel Oradea au considerat ca nu mai este necesara mentinerea masurii de interdictie de a parasi tara in cazul celor doi frati ai lui Omar Hayssam, Omar Mahmoud si Omar Mukles, precum si in cazul omului de afaceri sirian Mustafa Tartoussi, proprietarul navei Iman-T, la bordul careia se presupune ca ar fi fugit Hayssam din tara.

"Instanta a admis cererea formulata de cele trei persoane si a dispus revocarea masurii obligarii de a nu parasi tara. Decizia poate fi atacata de catre reprezentantii Parchetului, prin recurs, in termen de 24 de ore, la Inalta Curte de Casatie si Justitie", a declarat judecatorul Cornelia Precup, purtator de cuvant al Curtii de Apel Oradea.

Ultima infatisare in procesul fugii lui Omar Hayssam din Romania a avut loc in data de 3 iunie. La proces, aparatorul lui Hayssam a declarat in fata magistratilor ca Omar Hayssam se afla in detentie intr-o inchisoare din Damasc, unde familia acestuia l-ar fi vizitat recent.

Cauza a fost amanata, primind un nou termen in data de 4 noiembrie.

Curtea de Apel Oradea il judeca pe Omar Hayssam pentru terorism, dupa ce dosarul a fost stramutat de la Curtea de Apel Bucuresti. Dosarul de terorism a ajuns pe rolul Curtii de Apel Oradea in urma unei cereri de stramutare formulata de Omar Mukles, Omar Khaled Hayssam si Omar Mahmoud si admisa in data de 19 mai 2009 de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In dosar au mai fost trimisi in judecata si cei doi frati ai lui Omar Hayssam, Mahmoud si Mukles, dar si Mustafa Tartousi, cel care i-ar fi facilitat lui Omar Hayssam plecarea din Romania la bordul navei Iman T, sub pavilion nord-coreean, in data de 30 iunie 2006.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Omar Hayssam, #Tartoussi, #proces jurnalisti rapiti Irak , #proces