Trasculescu: Am initiat legea violentei pe stadioane, inteleg notiunea de ordine

Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 16:39
1657 citiri
Trasculescu: Am initiat legea violentei pe stadioane, inteleg notiunea de ordine
Foto: Arhiva

Fostul deputat Alin Trasculescu a sustinut, vineri, in fata instantei, ca intelege foarte bine notiunile de pericol public si ordine publica, dupa ce el a initiat legea privind violenta pe stadioane, si ca ceea ce a facut a fost prin prisma calitatii sale de politician.

Curtea de Apel Bucuresti a judecat, vineri, recursul fostului deputat PDL Alin Trasculescu impotriva deciziei Tribunalului Capitalei, care a inlocuit masura interdictiei cu masura arestarii preventive si a emis un mandat de incarcerare pe numele lui.

Alin Trasculescu a spus judecatorilor Curtii ca Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) a fost initiat de partidul de guvernamant, respectiv PDL, si ca el, in calitatea sa de politican, trebuia sa-si asume acest program.

Trasculescu a aratat este unul dintre initiatorii legii privind sanctiunile pentru violenta de pe stadioanele din Romania si ca intelege foarte bine notiunile de ordine publica si pericol public.

In acest context, Trasculescu a aratat ca nu va reprezenta o problema pentru organele de ancheta, daca va fi lasat in libertate pe perioada cercetarilor.

Trasculescu a amintit ca el si-a dat demisia din functia pe care a detinut-o, desi stia ca nu exista cvorum, tocmai pentru a nu incurca demersurile procurorilor anticoruptie.

In final, Trasculescu a amintit ca in perioada cat a fost politician a initiat peste 30 de legi, intre care si cea privind sanctionarea violentelor de pe stadioane.

Unul dintre avocatii lui Trasculescu, Marian Nazat, a sustinut ca instanta inferioara, respectiv Tribunalul Bucuresti, a luat in considerare in mod gresit declaratiile denuntatorului Mircea Vintilescu, precum si pe cele ale lui Marian Calota, despre care procurorii Directiei Nationale Anticoruptie afirma ca este complicele fostului deputat.

Despre Mircea Vintilescu, avocatul Marian Nazat a aratat ca acesta este un om de casa al procurorilor DNA si ca a facut denunturi pe banda rulanta ori de cate ori el a avut probleme cu legea.

Referitor la schimbarea radicala a declaratiilor complicelui Marian Calota, in sensul incriminarii clientului sau, avocatul a precizat ca trebuie clar avut in vedere momentul cand complicele a inteles sa-si modifice declaratiile, respectiv dupa ce instanta suprema a dispus definitiv arestarea sa preventiva pentru 29 de zile.

Avocatul a sugerat ca probele sunt viciate

Avocatul a sugerat ca probele ce reprezinta declaratiile celor doua persoane sunt viciate si ca nu trebuie avute in vedere de judecatorii Curtii de Apel Bucuresti.

Alin Trasculescu, acuzat ca ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe langa autoritatile vrancene sa atribuie contracte de investitii unor societati, se afla incarcerat din 29 noiembrie, cand Tribunalul Bucuresti a decis inlocuirea masurii interdictiei de a parasi tara cu arestarea preventiva, admitand astfel propunerea DNA.

Decizia a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care urmeaza sa decida daca Alin Trasculescu va fi cercetat in continuare in stare de arest, de catre DNA, sau va fi eliberat.

Instanta Tribunalului Bucuresti arata, in motivarea deciziei de arestare preventiva, ca Alin Trasculescu a dat dovada de un cinism ce reiese din continutul tuturor interceptarilor, in contextul in care a inteles sa-si foloseasca influenta conferita de calitatea sa de demnitar pentru a obtine bani.

Alin Trasculescu s-a folosit de influenta pe care o avea, fie pe linie de afiliere politica, fie pe simple relatii de prietenie si cunostinte, pentru atribuirea unor lucrari catre un anumit ofertant si pentru aceasta se astepta sa primeasca bani, a notat judecatorul in motivarea deciziei sale de arestare.

Complicele lui Alin Trasculescu, Marian Calota, a recunoscut, dupa arestarea sa in dosarul fostului deputat, faptele de care este acuzat si a oferit anchetatorilor DNA amanunte si clarificari in privinta implicarii lui Trasculescu, potrivit documentului citat

Fostul deputat Alin Trasculescu este cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din trafic de influenta. Ulterior, procurorii au extins cercetarile in cazul lui Trasculescu si pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

In 13 noiembrie, DNA a solicitat Camerei Deputatilor, prin Ministerul Justitiei, sa avizeze cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Alin Trasculescu. In 16 noiembrie, Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a avizat cererea anchetatorilor, iar in 20 noiembrie Alin Trasculescu a anuntat ca demisioneaza.

Potrivit documentului trimis de anchetatori la Parlament, in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Alin Silviu Trasculescu, in calitate de deputat si presedinte al Organizatiei Judetene a PDL Vrancea, ar fi pretins de la martorul (denuntator) Mircea Alexandru Vintilescu, cu complicitatea lui Marian Valeriu Calota, initial suma de 50.000 de euro, care ulterior ar fi fost majorata la 150.000 de euro, din care ar fi primit, cu ajutorul lui Calota, suma totala de 364.000 de lei, in patru transe - de 30.000 de lei, 124.000 de lei, 10.0000 de lei si 200.000 de lei.

Ulterior, Trasculescu ar fi pretins inca 1,1 milioane de lei, bani pe care ar fi impus sa ii primeasca in doua transe, de 50.000 de lei si, respectiv, 1.050.000 de lei.

"Pentru obtinerea acestor foloase, Trasculescu Alin Silviu ar fi lasat sa se creada ca ar avea influenta asupra reprezentantilor autoritatilor locale din judetul Vrancea, pentru a-i determina sa solicite realizarea unor obiective de investitii din cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii si asupra functionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, cu atributii de verificare, avizare si aprobare in derularea procedurii specifice aceluiasi program, precum si asupra reprezentantilor SC Vega 93 SRL, pentru a-i determina sa deruleze o relatie contractuala cu SC Aquaform SRL, administrata de martorul denuntator Vintilescu Mircea Alexandru", scriu anchetatorii in documentul citat.

De asemenea, in 6 noiembrie, Trasculescu l-ar fi determinat pe Calota sa falsifice un contract intre SC Aquaform SRL si firma lui Calota SC Maryna Exclusiv SRL, acesta fiind antedatat pentru a putea fi folosit in scopul efectuarii platii si a justificarii in evidentele contabile ale celor doua societati.

De asemenea, anchetatorii au mai stabilit ca, in perioada august - noiembrie, Marian Valeriu Calota, l-ar fi constrans prin amenintare pe Vintilescu sa dea sumele de bani cerute de Trasculescu in schimbul interventiilor promise.

Potrivit anchetatorilor, Trasculescu si Calota s-ar fi intalnit in 10 noiembrie, in municipiul Focsani, cu Vintilescu pentru a primi suma de 50.000 de lei, prima transa din cei 1,1 milioane de lei ceruti.

Trasculescu i-ar fi spus lui Vintilescu sa ii dea lui Calota cei 50.000 de lei, care ulterior trebuiau sa ajunga la deputatul PDL.

Calota a fost prins in flagrant delict, in 10 noiembrie, in jurul orei 20.40, dupa ce a primit banii de la Vintilescu. Dupa aproximativ 20 de minute, Trasculescu a fost oprit pe strada Independentei din Focsani, pentru perchezitie corporala, fiind de asemenea perchezitionat si autoturismul deputatului PDL.

Procurorii DNA sustin in referatul prin care cer arestarea lui Alin Trasculescu ca deputatul i-a cerut denuntatorului sau 200.000 de euro chiar in Parlament, intr-o sala a grupului PDL.

De asemenea, Trasculescu ii spunea denuntatorului ca bate la usa campania electorala si ca are nevoie de 200.000 de euro, perceptia denuntatorului fiind aceea ca aceasta suma reprezenta o plata pe care deputatul o cerea in schimbul traficarii influentei sale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Alin Trasculescu legea violentei, #Alin Trasculescu declaratii instanta, #Alin Trasculescu violenta stadioane , #proces