Ziare.com

Trofeul Calitatii: Inspectoratul in Constructii cere executarea silita pentru alti trei inculpati

Vineri, 08 Februarie 2013, ora 14:05

   

Trofeul Calitatii: Inspectoratul in Constructii cere executarea silita pentru alti trei inculpati
Judecatoria Sectorului 1 urmeaza sa analizeze, vineri, solicitarea Inspectoratului de Stat in Constructii de incuviintare a executarii silite in cazul altor trei inculpati condamnati definitiv in dosarul "Trofeul calitatii", alaturi de fostul premier Adrian Nastase.

Instanta judeca incuviintarea executarii silite in cazul Dianei Gasparovici si al sotilor Marina Ioana si Bogdan Popovici.

Pe 1 februarie, Judecatoria Sectorului 1 a decis executarea silita a lui Adrian Nastase in dosarul in care Inspectoratul de Stat in Constructii a cerut recuperarea prejudiciului adus statului de fostul prim-ministru si de ceilalti inculpati din dosarul "Trofeul calitatii", care se ridica, potrivit ISC, la circa 1.400.000 de euro.

"Admite cererea de incuviintare a executarii silite formulata de BEJ Timnea Vicentiu-Pascal impotriva debitorului Nastase Adrian, la solicitarea creditorului Inspectoratul de Stat in Constructii.

Incuviinteaza executarea silita ce urmeaza a se efectua in circumscriptia teritoriala a Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti, potrivit art. 3711 alin. 3 Cod procedura civila, pentru suma de 3.337.452,5258 lei datorata de debitor in temeiul titlului executoriu reprezentat de sentinta penala nr. 176/30.01.2012 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala in dosar nr. 514/1/2009 ramasa definitiva prin decizia nr. 160/20.06.2012 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul de 5 judecatori in dosar nr. 2470/1/2012, precum si pentru cheltuielile de executare. Fara cale de atac, conform art. 3731 C.proc.civ", este decizia judecatorilor.

Aparatorul lui Adrian Nastase, Ioan Cazacu, a declarat vinerea trecuta ca decizia pronuntata de Judecatoria Sectorului 1 privind executarea silita a fostului premier nu poate fi atacata, insa dupa inceperea executarii aceasta poate fi contestata, dar Adrian Nastase are sechestrata o suma de bani, si nu vreun imobil.

"Domnul Nastase are sechestrata doar o suma de 118.000 de dolari, ce va fi executata. Apoi, vor fi executate imobilele celorlalte persoane si se va vedea daca se acopera suma respectiva. De-abia apoi se poate trece la executarea vreunui imobil al domnului Nastase. E cale lunga", a sustinut Ioan Cazacu.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1918 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bombonel cu porumbelul... Noe dupa potop!

O lichea socialista, ca atitia altii care va fura viitorul acum! Continuati sa votati asa...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor