Un rus prins in Romania cu identitatea falsificata, condamnat la inchisoare cu executare. Povestea de film spusa judecatorilor romani la proces

Sambata, 08 August 2020, ora 22:12
9871 citiri
Un rus prins in Romania cu identitatea falsificata, condamnat la inchisoare cu executare. Povestea de film spusa judecatorilor romani la proces
FOTO Pixabay

Un rus de 48 de ani a fost condamnat de Judecatoria Sectorului 1 la trei ani si patru luni de inchisoare dupa ce a fost prins ca, sub o identitate falsa, a obtinut mai multe documente de identitate romanesti. La proces, rusul a spus ca este vanat de autoritatile ruse pentru ca a refuzat sa intocmeasca un raport pe placul guvernului. Judecatorii romani au constatat, insa, ca rusul este urmarit in Rusia pentru o escrocherie de peste 500.000 de dolari.

K.A.S., un cetatean rus trimis in judecata in anul 2017 pentru fals privind identitatea, participatie improprie la fals intelectual si trecere frauduloasa a frontierei de stat a fost condamnat de Judecatoria Sectorului 1 la trei ani si patru luni de inchisoare, dar sentinta nu este definitiva, fiind atacata cu apel, arata adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, K.A.S. este acuzat ca in perioada 2013-2014, dupa ce si-a falsificat identitatea, a obtinut mai multe documente romanesti, iar in 27 septembrie 2017 s-a prezentat la punctual de trecere a frontierei Nadlac II, incercand sa intre in Romania sub identitatea de P. Zmuncila, un moldovean mort in Ucraina in anul 2003.

Sursa citata mai arata ca in timpul anchetei K.A.S. a refuzat sa dea declaratie, dar in cadrul procesului, finalizat in aprilie la Judecatoria Sectorului 1, a depus marturie in care a aratat ca este cetatean rus, maior in rezerva, ultimul loc de munca in Federatia Rusa fiind in calitate de asistent al comandamentului sef al Fortelor Militare Aeriene.

De unde i s-ar trage necazurile

K.A.S. a mai declarat ca in urma catastrofei aviatice din data de 10 aprilie 2010, in orasul Smolensk, in care au fost implicati presedintele Poloniei si 100 de reprezentanti ai delegatiei guvernamentale poloneze, a facut parte din cadrul Comisiei infiintate sub egida Ministerului Apararii Federatiei Ruse, avand ca scop stabilirea cauzelor accidentului aviatic.

Potrivit adevarul.ro, barbatul a mai declarat ca a fost insarcinat cu redactarea unui raport, iar pentru ca din raportul redactat de el rezulta o concluzie diferita fata de varianta oficiala, sustinuta de Federatia Rusa, a fost obligat sa il rescrie, insa a refuzat. Urmare a refuzului sau, sustine K.A.S., viata sa si a familiei sale erau in pericol, astfel incat s-a hotarat sa paraseasca tara, falsificandu-si identitatea si obtinand documente romanesti cu ajutorul autoritatilor din Republica Moldova.

Judecatorii romani nu cred in varianta rusului

Judecatorul care l-a condamnat pe K.A.S. a constatat marturia rusului cu privire la modul de falsificare a identitatii este reala., dar povestea povestea fugii din Rusia de teama autoritatilor de la Kremlin nu este reala.

"Instanta constata faptul ca desi inculpatul a invocat ca a parasit tara de origine din cauza unor represalii, cu scopul de a gasi protectie in state ale Uniunii Europene, niciunul dintre inscrisurile de la dosar nu dovedesc ca inculpatul a solicitat sprijinul autoritatilor romane pentru obtinerea azilului", se arata in sentinta Judecatoriei Sectorului 1.

Magistratul care l-a condamnat pe K.A.S. a mai aratat ca judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au dispus inca din 2018 extradarea rusului pentru ispasirea unei condamnari de cinci ani de inchisoare pentru "frauda la scara deosebit de larga si spalare de bani".

Potrivit sentintei de extradare, K.A.S. a comis in Rusia o escrocherie de peste 500.000 de dolari. "In data de 30 martie 2009, in calitate de director al intreprinderii Airport Chkalovsky, folosind corespondenta pe e-mail, a incheiat un contract cu societatea Tallship. Conform contractului mentionat anterior, subiectul trebuia sa organizeze transportul aerian de marfuri pe cheltuiala societatii "Tallship" pe ruta rusia, orasul Sankt Petersburg (Pulkovo) - China, orasul Harbin. Subiectul a primit 573.360 USD de la Tallship ca plata anticipata.

Subiectul si-a insusit fraudulos banii mentionati dar nu si-a indeplinit obligatiile, si anume nu a organizat expedierea marfii. Dupa care, subiectul a efectuat operatiuni financiare cu banii mentionati pentru a ii legalize", sunt acuzatiile aduse in Rusia lui K.A.S.

Judecatoria Sectorului 1 a mai retinut, potrivit adevarul.ro, ca in cererea de extradare admisa de Curtea de Apel Bucuresti "autoritatile ruse au oferit garantii si ca persoana extradabila nu va fi supusa la torturi, pedepse sau tratamente crude, inumane sau degradante".

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#identitate falsa, #maior rus , #proces