Vintu ramane in arest - judecatorii au admis recursul procurorilor

Joi, 26 Mai 2011, ora 15:35
1752 citiri
Vintu ramane in arest - judecatorii au admis recursul procurorilor

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si asociatul sau Ion Ilie Cezar vor ramane in arest, dupa ce judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au admis recursul procurorilor la decizia de neprelungire a mandatelor de arestare.

Decizia vine dupa ce judecatoria Sectorului 1 din Bucuresti a decis sa nu prelungeasca masura de arestare preventiva, care va expira duminica, 29 mai.

Vintu, la un pas de eliberare - mandatul n-a fost prelungit

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a sustinut, in ultimul cuvant in fata completului de recurs de la Tribunalul Bucuresti ca s-a implicat in ultimii ani in viata sociala a tarii, "din dragoste pentru semeni", zugravindu-l in schimb pe Sebastian Ghita ca pe un "mic ticalos santajabil".

Vintu a mai afirmat ca este "zugravit de parchet si de o anumita parte a presei sustinatoare a actualului regim drept un infractor sinistru, pe care nimic nu il poate opri sa savarseasca infractiuni in serie".

El a spus ca, dupa ce a decis sa se implice in viata sociala a tarii, "din dragoste pentru semeni", a demarat o serie de proiecte, afirmand ca a scolarizat, din fonduri proprii, 3.000 de specialisti in domeniul financiar, iar majoritatea institutiilor financiar-bancare lucreaza in prezent cu oamenii pe care el i-a format. De asemenea, omul de afaceri a afirmat ca a construit 11.000 de locuri de munca si ca, timp de trei ani, a furnizat reviste culturale si stiintifice petnru scolile din mediul rural.

Sorin Ovidiu Vintu, trimis in judecata in dosarul in care este acuzat de santaj.

Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar au fost trimisi in judecata luni, 23 martie, in stare de arest preventiv, sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj, in dosarul in care victima este managerul Realitatea TV, Sebastian Ghita.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie arata in rechizitoriu ca in perioada martie - aprilie 2011, "inculpatii au constrans, prin amenintare, partea vatamata G.S. sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate".

Mai exact inculpatii au amenintat "cu uciderea partii vatamate, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice".

Procurorii sustin ca, sub presiunea amenintarilor, partea vatamata le-a remis celor doi suma de 150.000 de euro, un avantaj considerat ilicit de catre anchetatori.

De ce a fost arestat Vintu: Duce o lupta continua cu legea pentru ca a constatat ca poate invinge.

Tribunalul Bucuresti a decis, pe 29 aprilie, in majoritate, arestarea preventiva a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si a lui Ilie Cezar Ion. Cei doi sunt cercetati pentru santaj.

In motivarea deciziei, cei doi judecatori care au hotarat admiterea recursului Parchetului General si arestarea preventiva a celor doi arata ca, in privinta lui Vantu, "pericolul concret pentru ordinea publica s-a accentuat si nu se afla acum doar la nivel de apreciere a comportamentului sau viitor". Magistratii subliniaza ca omul de afaceri "a savarsit o noua infractiune, desi se afla sub rigorile masurii preventive a obligarii de a nu parasi tara, in cauza aflata pe rolul Tribunalului Bucuresti".

Citeste si:
Cei trei miniștri care ar urma să fie schimbați. Nicolae Ciucă pregătește remanierea
Cei trei miniștri care ar urma să fie schimbați. Nicolae Ciucă pregătește remanierea
Trei miniștri din guvernul Ciucă ar urma să fie înlocuiți în următoarele zile, premierul pregătind remanierea. Este vorba despre ministrul Sportului, Eduard Novak (UDMR), ministrul...
Funcția de premier, preluată de PSD în 2023: ”PNL își respectă angajamentele”
Funcția de premier, preluată de PSD în 2023: ”PNL își respectă angajamentele”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a afirmat, luni, că în cadrul partidului nu există nicio altă ipoteză decât implementarea rotativei guvernamentale anul viitor, conform...
Comentarii